Het Huis voor de Kunsten Limburg opent zijn deuren in Roermond

Het Huis Roermond

Het Huis voor de Kunsten Limburg heeft gisteren (donderdag 29 augustus) officieel de deuren geopend van zijn nieuwe locatie op het terrein van Weerstand Roermond. Op deze historische industriële erfgoedlocatie heeft het Huis zich gevestigd in een bruisende omgeving. Met de verhuizing ontstaat er ook een toegankelijke ontmoetings- en vergaderplek. en een nieuw adres voor provinciale koepelorganisaties en platforms op het gebied van erfgoed en kunsten. Die kunne door het Huis worden ondersteund.

Bij de officiële opening van het vernieuwde Huis voor de Kunsten Limburg, nu gevestigd in Weerstand Roermond, heetten de organisatoren de bezoekers op feestelijke wijze welkom. Bij binnenkomst ontving een gezelschap van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) Gewoon Doen hen, dat zorgde voor een warm en gastvrij onthaal.

Toespraken en artistieke inzegeningen

Tijdens de officiële opening spraken Ruud van Eeten, directeur-bestuurder van het Huis voor de Kunsten Limburg, en gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed, Jasper Kuntzelaers, de genodigden toe. Hun toespraken benadrukten het belang van kunst en cultuur in de regio en de nieuwe kansen die deze verhuizing biedt.

De artistieke invulling van het openingsmoment was bijzonder en inspirerend. Een inzegening van het pand werd uitgevoerd door PANDA en verweven met optredens van de talentengroep ‘Het Belangrijk Genootschap Met Een Nog Onduidelijke en Steeds Wisselende Maar Immer Literaire Inhoud’. Daarnaast verzorgden Nieuwe Helden Next Level diverse optredens die het moment extra bijzonder maakten.

Het Huis Roermond

Een sterke positie in de cultuursector

De verhuizing van het Huis voor de Kunsten Limburg naar Weerstand Roermond onderstreept de sterke positie die het Huis heeft opgebouwd binnen de cultuursector in Limburg. Het vernieuwde Huis biedt een uitnodigende en creatieve omgeving die ideaal is voor bijeenkomsten, vergaderingen en samenwerkingen met verschillende culturele organisaties in de regio.

Welkom in het nieuwe huis

Het Huis voor de Kunsten Limburg heet je van harte welkom in hun nieuwe thuisbasis. Vandaag, morgen en daarna, blijft dit een plek waar kunst, cultuur en creativiteit centraal staan. Kom langs en ontdek de mogelijkheden die deze nieuwe locatie biedt.