Roda JC Huurt Thibo Baeten van Go Ahead Eagles

THIBO BAETEN - Roda JC

Roda JC heeft een belangrijke versterking binnengehaald voor het komende seizoen. Thibo Baeten, de 22-jarige Belgische spits, wordt voor een jaar gehuurd van Go Ahead Eagles. De komst van Baeten belooft een welkome aanvulling te zijn voor de voorste linie van de club uit Kerkrade.

Een veelbelovende carrière

Thibo Baeten heeft een interessante voetbalachtergrond. De spits doorliep de jeugdopleidingen van twee van de grootste clubs in België: KAA Gent en Club Brugge. Na zijn tijd in de jeugdopleiding van deze topclubs, maakte hij zijn professionele debuut bij N.E.C. Nijmegen.

Zijn carrière kende diverse wendingen, waarbij Baeten onder meer speelde bij Torino U19 en Beerschot VA. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles, waar hij nu door Roda JC wordt gehuurd.

Sterke pestaties en verwachtingen

Baeten heeft in het verleden bewezen een doelpuntenmaker te zijn. Bij Beerschot VA scoorde hij 14 doelpunten in 32 wedstrijden, een prestatie die zijn potentieel benadrukt. “In Beerschot heb ik een van mijn beste seizoenen beleefd. Ik ben erop gebrand om weer te laten zien wat ik kan en ben ervan overtuigd dat Roda JC de juiste plek is om dat te doen,” zegt Baeten zelf over zijn nieuwe avontuur.

De nieuwe aanwinst wordt geprezen door Rob Servais, die aangeeft dat Baeten veel opportunisme, lef en doorzettingsvermogen toevoegt aan de selectie. “Daarnaast biedt hij ons meer opties in de voorste linie,” aldus Servais.

Ervaring op hoog niveau

Thibo Baeten heeft al enige ervaring in de Eredivisie, met 27 gespeelde wedstrijden in de hoogste Nederlandse competitie. Dit seizoen kwam hij nog in actie in de kwalificatierondes van de UEFA Conference League met Go Ahead Eagles, wat zijn ervaring op Europees niveau onderstreept.

Nieuwe uitdaging bij Roda JC

Bij Roda JC zal Baeten het rugnummer 97 dragen. De club hoopt dat zijn toevoeging een significante impact zal hebben op het team en zijn bijdrage kan leveren aan de ambities van Roda JC voor het seizoen.

Met zijn bewezen kwaliteiten en honger naar succes, zal Thibo Baeten ongetwijfeld een speler zijn om in de gaten te houden tijdens zijn tijd bij Roda JC. Fans kunnen zich verheugen op een seizoen met veelbelovende aanvallen en potentieel spektakel van de nieuwe Belgische spits.

Meer lezen over het actuele nieuws uit de omgeving? Bekijk dan ons laatste nieuws.