Werknemers van 19 Limburgse apotheken gaan staken

apotheek

Op woensdag 18 september leggen medewerkers van 19 Limburgse apotheken hun werk neer. Apothekersassistenten staken die dag om aandacht te vragen voor een eerlijk salaris en betere arbeidsomstandigheden. De onderhandelingen over een nieuwe cao tussen vakbonden FNV en CNV en de werkgevers zitten al weken vast.

Opnieuw een staking

Dit is de tweede week van acties in de apotheeksector. Vorige week staakten medewerkers van apotheken in de regio’s Leiden en de Achterhoek. Ondanks deze acties is er nog geen verbeterd loonbod van de werkgevers gekomen. De apotheekmedewerkers hopen met de stakingen hun eisen kracht bij te zetten en de onderhandelingen weer in beweging te krijgen.

Vakbonden wijzen erop dat het personeel al geruime tijd onder zware druk werkt, mede door personeelstekorten en hoge werkdruk. De bonden vinden dat een structurele loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden nodig zijn om verdere problemen in de sector te voorkomen. Of er nog verdere acties zullen volgen, hangt af van de voortgang van de cao-onderhandelingen.

Met deze acties van de 19 Limburgse apotheken laten de apotheekmedewerkers opnieuw zien dat ze bereid zijn hun werk neer te leggen totdat hun zorgen worden gehoord en er concrete stappen worden gezet om de situatie te verbeteren.

 

 

Lees meer nieuws over Parkstad