Hoofdmenu

BSV Limburgia/kamerland 1 speelt gelijk in belangrijke wedstrijd tegen VV Caesar 1

Al de hele week werd over niets anders gesproken dan de competitiewedstrijd BSV Limburgia/kamerland 1 tegen VV Caesar 1, immers bij winst zou BSV Limburgia/kamerland op eigen veld het kampioenschap van de 2e klasse binnen slepen.

De wedstrijd begon voorzichtig maar in de 28e minuut was er eindelijk reden tot juichen op sportpark Houserveld nadat Remco Theunissen de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet. De vele aanwezige toeschouwers zitten amper weer op hun plek of ongeveer 2 minuten later verdubbelt spits Olaf Mazier de voorsprong. BSV Limburgia/kamerland lijkt op rozen te zitten maar mag 3 minuten later de bal uit het eigen net halen nadat Caesar snel terug in de wedstrijd komt. De kansen komen hierna over en weer maar bij rust staat de 2-1 voorsprong nog steeds op het scorebord.

Als de tweede helft elf minuten onderweg is raakt het stil op sportpark Houserveld als Caesar de gelijkmaker binnen weet te schieten. BSV Limburgia/kamerland laat zich niet hangen en blijft er voor gaan. Na één uur spelen weet de ploeg uit Brunssum weer op voorsprong te komen als Olaf Mazier zijn tweede maakt door van dichtbij raak te schieten. Het publiek juicht, de spelers juichen en de weg naar het kampioenschap lijkt voortgezet te worden.

Hoewel de meeste kansen voor BSV Limburgia/kamerland zijn valt de beslissing niet en lijken het spannende minuten richting het eindsignaal te worden. Helaas voor de lijstaanvoerder komt Caesar vijf minuten voor het einde op gelijke hoogte. Het wordt akelig stil rondom deze belangrijke wedstijd welke vanaf dan in een gelijkspel lijkt te eindigen wat niet genoeg zou zijn om vandaag kampioen te worden. Reden tot juichen lijkt er opnieuw te zijn als er in de laatste minuut van de officiële speeltijd een penalty toegekend wordt aan de thuisploeg. Als spits Olaf Mazier achter de bal plaatsneemt kijkt iedereen met spanning toe. Pakt hij met zijn hattrick de overwinning en is er over enkele minuten reden tot feest? De supporters kruipen in ieder geval naar het puntje van hun stoel en het is ontzettend stil wanneer Mazier de aanloop neemt. Tot grote teleurstelling weet de keeper de goede plek te kiezen en de penalty te stoppen waardoor de gelijke stand op het scorebord blijft staan. Het is zelfs schrikken als Caesar in de extra tijd op voorsprong lijkt te komen. Dit doelpunt wordt wegens buitenspel echter door de scheidsrechter afgekeurd waarna al vrij snel het teleurstellend een laatste fluitsignaal klinkt.

BSV Limburgia/kamerland moet hierdoor het kampioenschap nog even uitstellen maar lijkt zich binnenkort wel tot kampioen mogen kronen. De ploeg van trainer Josh Vanderleyde staat al sinds het begin van de competitie aan kop en kan door de nummer 2 alleen nog op doelsaldo ingehaald worden als zij de resterende 3 wedstrijden weten te winnen en BSV Limburgia/kamerland dit niet doet. Morgen neemt de nummer 2 (Sportclub 25 uit Bocholtz) het op tegen RKVV Heksenberg. De vraag die vele zich dus inmiddels stellen is: wordt de BSV Limburgia/kamerland morgen al de terechte kampioen van deze competitie of moeten zij het feest nog even uitstellen?

Gedurende de voorbereiding en wedstrijd zijn er diverse foto’s gemaakt. U kunt deze foto’s HIER bekijken.

 (Volgend nieuwsbericht) »