Na een domper uit bij FC Volendam, moet Roda opnieuw proberen de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Tegenstander van gisteren (23 augustus) NEC te Nijmegen.

De wedstrijd is een kwartier jong en Roda JC dringt voor de eerste keer aan voor het doel van NEC, een vrije trap genomen door Jordy Croux. Die voorgeeft op Werker, die vervolgens de bal op de buitenkant paal ziet verdwijnen. Verder blijven grote kansen uit. Totdat Croux, Alberg en Souren samen een aanval opzetten, met een schitterende combinatie wordt Souren aangespeeld.

Die een speler uitspeelt, en hard op doel schiet, maar de doelman van NEC (Branderhorst) stopt het schot gemakkelijk. Wederom blijft het spel even rustig, beide teams die gecontroleerd spelen en niet de risico’s opzoeken. In de 43e minuut gaat Musaba op avontuur op de flank, hij speelt 3 spelers uit, waarbij de derde speler genoodzaakt wordt een overtreding te maken, om een grote scoringskans tegen te houden. Vervolgens wordt de vrije trap goed voorgeslingerd, Muyters die komt maar mis zit en twee spelers van Roda met een misverstand, de bal wordt opgeschoten tegen Klaasen, vervolgens rolt de bal de eigen doellijn over. 0-1 NEC.

Iets na het doelpunt fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft is het NEC dat meteen de wedstrijd naar zich toe trekt, Randy Wolters die de verdediging van Roda eruit sprint en op doel schiet, Muyters reageert hierop en stopt de bal met de voeten. Helaas voor Muyters komt de bal precies in de voeten van Landschoot, die hem beheerst in het doel schiet. Niet veel later reageert Roda hierop door twee aanvallers in te brengen, Ugbo en Rösch. De eerst genoemde speler heeft niet lang nodig om zijn ‘visitekaartje’ af te geven. In zijn eerste balcontact maakt hij een doelpunt! Een gekraakt schot van Croux, dat voor de voeten van Ugbo terecht komt. Ugbo heeft geen moment nodig om na te denken waar hij de bal moet schieten, namelijk in het doel! 1-2! Helaas kan Roda na de aansluitingstreffer niet de lijn doortrekken tot een mogelijke gelijkmaker.

Zo zien we vele voorzetten van Croux over iedereen heen vliegen, over de achterlijn. In de laatste minuten van de wedstrijd heeft NEC dan ook nog de 1-3 op de slof, Okita dat oog in oog met Muyters komt, maar de bal te gehaast over de lat schiet. Na het laatste fluitsignaal staat de eindstand op het scorebord, 1-2.

Roda JC verliest helaas na de domper in Volendam, ook thuis van NEC.