Hoofdmenu

Nominatie Kerkraadse fotografe voor National Geographicfotowedstrijd

Bovenstaande foto werd dit jaar in Madagaskar gemaakt door Kim Paffen en is in de categorie ‘Dier’ genomineerd voor de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Uit meer dan 10.000 heeft de vakjury 45 foto’s geselecteerd, waarvan 15 in de categorie dier, die kans maken om de editie van dit jaar te winnen.

National Geographic bereikt maandelijks 730 miljoen mensen in 172 landen. Voor Kim is het dan ook altijd al een droom geweest om met een eigen foto gepubliceerd te worden in dit magazine. Door deze nominatie komt deze droom heel dichtbij. Via de website van National Geographic kan tot en met 15 oktober op de genomineerde foto’s gestemd worden.

https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/stemmen/

‘De kameleon op de foto stak de straat over toen ik onderweg was richting het vliegveld. Mijn apparatuur zat al netjes opgeborgen in mijn foto rugtas. Toen ik op een paar meter afstand zag dat een kameleon de straat over liep wist ik niet hoe snel ik met mijn camera de auto uit moest komen. Ik ging letterlijk plat op straat liggen om op ooghoogte met de kameleon te komen. Het risico om midden op een doorgaande weg te gaan liggen nam ik even voor lief. Yes, got it! En nu mocht de kameleon veilig naar de andere kant van de weg begeleid worden, want ik moest er niet aan denken dat dit fantastische reptiel overreden zou worden.’

De winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2019 worden bekendgemaakt op zondag 17 november tijdens de prijsuitreiking in het Museon, Den Haag.

Foto Kim Paffen(Volgend nieuwsbericht) »