Onze reguliere verslaggever was op (werk)vakantie vandaar dat zijn vervanger vandaag voor het verslag tekent.
In de stromende regen begonnen beide ploegen aan hun derde competitiewedstrijd. Thuisclub Passart was nog zonder puntverlies (6 uit 2) en RKHBS had na een zeperd bij FC kerkrade-west moeizaam van Vaesrade gewonnen.
Na 3 minuten was er al de eerste kans voor RKHBS via Milan Offergeld.
Enkele minuten later was het wederom Milan die bijna het net wist te vinden maar de jonge Passart keeper kon ternauwernood  redding brengen. Uit de aansluitende corner van Rens Hahnraths kwam de bal bij de tweede paal bij Hendrik Jan de Jonge terecht. Hij legde terug op Brian Amkreutz die raak schoot: 0-1! In de 9 minuut was het wederom raak: na een voorzet van Yarin Meessen kon Bram Bemelmans koppend de keeper verschalken, 0-2.
In de 11e minuut had Rens Hahnraths  de wedstrijd al definitief kunnen beslissen: hij ging alleen op de keeper af maar zijn schot werd geblokt. De bal rolde nog richting doellijn maar Yarin Meesen  kon net niet binnentikken. Ondanks de goed en fel spelende RKHBS verdediging met Thymo Griesenbrock, Koy Vinken, Brian Amkreutz en Jeffrey Sloote kreeg Passart enkele kleine mogelijkheden. De solide keepende Toine Diederen moest enkele keren ingrijpen maar echt grote uitgespeelde kansen kreeg Passart niet. Ook het middenveld met de uitstekend spelende Steffan Wessche, Hendrik Jan en Milan Offergeld wist goed zijn mannetje te staan in de felle duels.

Na 26 minuten kon RKHBS counteren na een corner van Passart. Bram Bemelmans werd ten val gebracht en uit de daaruit volgende vrije trap van Yarin Meesen  kon de Passart keeper met veel moeite de bal uit de goal boksen.  Vlak voor rust werd Passart even gevaarlijk via een individuele actie in de 16 meter maar Toine Diederen redde wederom uitstekend.
Direct na rust tikte Bram Bemelmans de 0-3 binnen na een fout van de keeper maar deze werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de 48e minuut kopte Rens voorlangs na een voorzet van Bram Bemelmans. Zo bleef de wedstrijd toch nog spannend. Vlak na een rode kaart van Passart, gegeven door de uitstekend fluitende scheidsrechter wegens natrappen (50 minuut), besliste RKHBS de wedstrijd. Een lange corner van Rens Habnraths belandde bij de tweede paal, een mooie aktie en voorzet van Milan volgde waarna Brian Amkreutz bij de tweede paal de 0-3 kon intikken. Trainer Mike Bisschops bracht Sil Lardinois in voor Jeffrey Slotte.
Sil zijn eerste actie werd met moeite gekeerd. Thymo Griesebrock  gaf uit de rebound voor op Yarin Meesen maar diens schot werd geblokt.

In de 75e minuut werd Milan Offergeld  Offergeld gewisseld voor Mick Schrijnemaekers waardoor Brian Amkreutz doorschoof naar “10”. Yarin Meesen kon 10 minuten voor tijd ook nog zijn (al bijna traditionele) goal meepikken: 0-4.  In de 81 ste minuut werd Brian Amkreutz gewisseld voor Danny Grooten.  De stand bleef echter 0-4 en zo werd een verdiende overwinning behaald.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen UOW’02.