Hoofdmenu

Mooie derby op Sportpark Heigank in Nieuwenhagen

 

Oude bekenden SVN en KVC Oranje treffen elkaar

Zondag staat een mooie Parkstadderby op het programma in de derde klasse A van het amateurvoetbal. Op Sportpark Heigank in Nieuwenhagen treffen SVN BtB Consultancy en KVC Oranje weer eens op elkaar, twee gerenommeerde verenigingen met een grote historie.

 

Voor SVN staat komende week bovendien een vergadering met wellicht historische betekenis op het programma. Op vrijdag 15 november wordt namelijk gestemd over een op handen zijnde fusie met Sylvia. SVN is opgericht in 1934 en heeft op 15 juni j.l. de 85-jarige leeftijd bereikt. KVC Oranje is nog even wat ouder, van 11 maart 1911 namelijk.

Beide clubs hebben elkaar in het verleden vaker ontmoet. Met wisselende resultaten en op verschillende niveaus. Meestal kwam SVN overigens op een hoger niveau uit dan KVC Oranje, maar als men elkaar dan trof, in de competitie of in de beker, was de ene keer SVN, de andere keer KVC Oranje de winnaar.

Dat laatste gebeurde ook in de bekerontmoeting voor aanvang van het seizoen 2018-2019, de laatste onderlinge confrontatie. In Bleijerheide werd het toen 3-0 voor oranje-wit. Ietwat geflatteerd, maar toch. Dit terwijl SVN ook in die voetbaljaargang een niveau hoger zou uitkomen dan de mannen uit Bleijerheide.

Nu speelt men dus weer in competitieverband tegen elkaar. SVN is tweede op de ranglijst van 3A, KVC Oranje doet daar nauwelijks voor onder op plek drie. Enkel het doelsaldo geeft SVN op dit moment recht op een hogere plek. KVC Oranje bleef de eerste vijf duels ongeslagen, maar moest daarna verliespartijen tegen SCM en RVU verwerken. In Bleijerheide is men dus gebrand om de prestatiecurve weer in de goede richting om te buigen. SVN verloor twee weken geleden verrassend van FCHoensbroek, maar afgelopen zondag korte metten met Walram. In Valkenburg won men namelijk met 1-6.

Het is moeilijk in te schatten of er nu sprake is van krachtsverschil tussen beide teams.  Maar goed, daar komen we zondag wel achter, vanaf 14.30 op Sportpark Heigank in Nieuwenhagen. Spanning lijkt gewaarborgd. SVN en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »