Hoofdmenu

FC Kerkrade wint van VV Schimmert

Na het debacle in Voerendaal ging het eerste elftal van FCKW thuis tegen Schimmert op zoek naar revanche. In de eerste helft werd kans op kans uitgespeeld, maar paal, lat en een attente gastenkeeper stonden in de weg.

Zoals zo vaak in het voetbal ging de bal er aan de andere kant wel in. Schimmert leidde bij rust dan ook met 0-1. In het tweede bedrijf bleef FCKW flink druk houden op het gastendoel. Het leek echter een, qua scoren, moeilijke middag te worden. Zeker toen Schimmert uit het niets ook nog de 0-2 binnenprikte. Maar de mannen van Ray Eygelshoven gaven niet op.

De aansluitingstreffer kwam er via Boy Warnas. Diezelfde Warnas maakte er, na prima voorbereidend werk van Bjorn Jonkers, ook 2-2 van. FCKW kreeg uiteindelijk wat het ook verdiende: drie punten. Invaller Robin Hennen ging een een-tweetje aan met Jonkers, die de bal met een bekeken lobje bij Hennen terugbezorgde. Die laatste rondde subliem af: 3-2. Een meer dan terechte zege.

Komende zondag is de stadsderby bij RKTSV. Aanvang 14.00 uur.

Tekst FC Kerkrade West en Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)