Op zaterdag 30 november 2019 vond de tweede plantdag van het Levensbomenbos Kerkrade plaats.
Het is alweer twee jaar geleden dat de Kerkraadse gemeenteraad unaniem een motie aannam om een Levensbomenbos te planten in onze stad. In november 2017 werden meer dan 300 bos- en fruitbomen geplant door en voor inwoners van Kerkrade. De bomen zijn bijvoorbeeld geplant door (groot)ouder(s) van een (klein)kind, voor een huwelijk, maar ook ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon.
Zaterdag zijn ongeveer 90 nieuwe geadopteerde fruitbomen geplant op de nog beschikbare grond van het Levensbomenbos. Adoptanten konden hun boom persoonlijk planten. Op de tweede plantdag waren zo’n 350 mensen aanwezig.
Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte) gaf het startsein voor de plantdag. Bij het startsein werd een leuk presentje overhandigd aan één van de adoptanten, de familie Bours, die een boom hadden geadopteerd voor kleinzoon Tobias.
“Iedere boom heeft zijn eigen verhaal. Bomen om nieuw leven te vieren, bomen om uiting te geven aan liefde en verbondenheid, maar ook bomen ter nagedachtenis aan het leven van een dierbare. Het Levensbomenbos zorgt niet alleen voor een mooie verbinding tussen natuur en stad, maar ook voor een waardevolle verbinding tussen onze inwoners,” aldus de wethouder.
In de afgelopen twee jaar is overigens gebleken dat het Levensbomenbos niet alleen door veel mensen gewaardeerd wordt. Ook verrassend veel dieren hebben het gebied als hun nieuwe verblijfplaats weten te vinden zoals dassen, reeën, hazen en verschillende vogelsoorten.
Het Levensbomenbos Kerkrade ligt op het plateau tussen de Hamstraat en de Parallelweg. Het is geen park, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide.

Foto Gemeente Kerkrade/Plantdag levensbomenbos 2019

Geef een reactie