Hoofdmenu

Brandbrief van een verpleegkundige werkzaam op etage 12 ziekenhuis Heerlen 

                    Dringende oproep voor iedereen om vooral thuis te blijven

De redactie van Parkstad Actueel kreeg van verpleegkundige Jill Peters onderstaand verzoek voor plaatsing. Als redactie zijnde honoreren we dit verzoek vanzelfsprekend. Als brandbrief zijnde willen we de lezers een meer als belangrijk inzicht geven hoe schrijnend het Coronavirus haar invloed heeft op de verpleging, zowel op afdeling 12 evenals op de Intensive Care in het Heerlens ziekenhuis. Ook doen zij een meer als dringend verzoek aan iedereen om thuis te blijven en uitsluitend voor het hoognodige het huis te verlaten. In de laatste aanduiding van de redactie ook als aanvulling om, als iemand om welke reden dan ook en er zolang er geen totale Locdown is de door de overheid aangegeven afstand van 1,5 meter tussen elkaar strikt in acht te nemen. Een meer als belangrijke maatregel om het Coronavirus de baas, c.q. onder controle, te krijgen. Doen dus.

 

De brandbrief. “Lieve allemaal,
Onderstaande is geschreven door een collega en beschrijft precies zoals ik en met mij vele collega’s ons voelen……

Zoals de meeste van jullie weten ben ik werkzaam als verpleegkundige op etage 12 van het ziekenhuis in Heerlen. Onze afdeling is een van de afdelingen speciaal ingericht voor de opvang en verpleging van patiënten met het Coronavirus. Ik weet dat iedereen via social media overspoeld wordt met verhalen, updates en feiten over dit virus. Het doet mij dan ook pijn als ik zie dat mensen zich niet aan de voorgeschreven regels houden.

Een deel van de patiënten die op de afdeling liggen zijn ziek, ECHT ziek. Als ik controles meet bij deze patiënten schrik ik. Als ik zie hoe zuurstof behoevend deze mensen kunnen zijn schrik ik. Het doet mij pijn als ik zie dat patiënten hard achteruit zie gaan. Het doet mij pijn als familie wordt ingelicht dat hun vader/ moeder/ opa/ oma/ partner de bocht waarschijnlijk niet gaat maken. Het doet mij pijn als ik zie dat de patiënt vecht, maar dit gevecht niet gaat winnen. Als verpleegkundige voel ik mij machteloos.

Ik wil jullie dan ook vragen blijf alsjeblieft binnen. Zorg ervoor dat wij met z’n alle dit virus onder controle krijgen. Ook al zijn er veel mensen die milde klachten vertonen en de ernst van de situatie hierdoor misschien niet inzien. Niet iedereen heeft een beeld van de situatie achter de gesloten deuren. Daarom wil ik jullie via deze weg vertellen dat het absoluut geen ‘gewoon griepje’ is. Ik heb gezien dat ook jongere, vitale mensen zonder een uitgebreide voorgeschiedenis hard getroffen worden door dit virus.

Wij blijven met z’n alle keihard werken voor jullie, kunnen jullie dan thuisblijven voor ons”? ❤️

Jill Peters.(Volgend nieuwsbericht) »