Online onderwijs aan hogescholen en universiteiten tot 1 juni

Zuyd Hogeschool heeft vandaag, samen met veel andere hogescholen en universiteiten, besloten om langer door te gaan met het geven van online onderwijs in plaats van onderwijs op locatie. Hiervan was al sprake tot en met maandag 6 april. Nu wordt deze termijn breed in de sector verlengd tot 1 juni. De verlenging is een gevolg van het besluit van het kabinet van afgelopen maandag dat evenementen en samenkomsten tot 1 juni verboden zijn.

Continuïteit

De aanvullende gevolgen van deze verlenging voor ons onderwijs en onze examinering worden op dit moment in kaart gebracht. Het streven is om hierbij zoveel mogelijk continuïteit te bieden. Waar mogelijk zullen we aansluiten op landelijke ontwikkelingen.

Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur van Zuyd: “Het is mooi om te zien dat ons online onderwijs goed op stoom is gekomen. Zuyd heeft zelfs een primeur te pakken met de eerste online afgestudeerden. Het zijn dan ook bijzondere omstandigheden, die vragen om bijzondere oplossingen. Daar zijn we allemaal hard mee bezig. We willen al onze studenten en medewerkers nogmaals bedanken voor hun inzet, creativiteit en flexibiliteit. We hopen dat iedereen gezond blijft en zijn of haar studie of werk, ondanks de coronacrisis, met succes kan voortzetten.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie