Voor het eerste sinds lange tijd was er weer een Landgraaf derby tussen de Vrouwen van Uow /Lhc  en de vrouwen van Schaesberg.

Schaesberg begon sterk op het stroeve kunstgras van Uow/Lhc en opende al in de 2e minuut de score. Kim Peeters schoot van dichtbij raak. 0-1. De beginfase was sterk van de Schaesberg vrouwen die niet heel veel later door opnieuw Kim al op een 0-2 voorsprong kwamen. Misschien liep deze score  in het begin iets te makkelijk op waardoor er wellicht wat gemakzucht ontstond. Het spel werd met de minuut slordiger.

Toch kreeg men nog meer dan voldoende kansen en mogelijkheden en was men scherper geweest  dan was de score binnen het half uur al onoverbrugbaar geworden.  Het spel werd er niet beter op. Uow /Lhc probeerde door middel van positiespel eruit te komen maar konden toch niet echt gevaarlijk worden.  Enkele individuele acties en wat schermutselingen voor het Schaesbergse doel daargelaten. Meestal door slordige passing in het eigen spel zorgde ervoor dat de thuisploeg voor het doel kwam. Vlak voor rust kreeg Schaesberg een penalty te nemen die door Jess feilloos werd binnen geschoten. 0-3.

Na rust weer hetzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd. Schaesberg begon  goed en kreeg meerdere uitstekende kansen. Maar meerdere keren brengt de paal redding voor Uow /Lhc en ook de keepster doet haar werk goed.   Hierdoor kregen goed lopende aanvallen met Lois, en Vera  in de hoofdrol niet het gewenste resultaat. Melanie  schoot alsnog de 0-4 binnen nadat ze weer eens te snel was geweest voor de achterhoede van de thuisploeg.

Schaesberg was het aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen.  Dat is gebeurd dus daar mag men tevreden over zijn.Over het vertoonde spel was de ploeg niet tevreden en dat tekent dan toch de winnaars mentaliteit die in de ploeg zit.