GROENE STER KLOPT DEBUTANT JOS WATERGRAAFSMEER IN SLOTMINUUT

Groene Ster is de nieuwe competitiejaargang 2020-2021 gestart met een 1-0 overwinning tegen het in de Derde Divisie zondag debuterende JOS Watergraafsmeer. Terwijl iedereen al rekening hield dat er niet meer gescoord zou worden en beide ploegen met een punt van het veld zouden afstappen, viel alsnog de winnende en enige treffer in de slotminuut. De 19-jarige invaller Yoëll Henssen bekroonde zich tot matchwinnaar door op beheerste wijze met een hard schot in de korte hoek raak te knallen, na goed voorbereidend werk van Amin Elalji.

 

De seizoensouverture tegen JOS Watergraafsmeer, een traditierijke Amsterdamse vereniging waar de legendarische coach Rinus Michels zijn imposante trainersloopbaan van start liet gaan, was zondagmiddag geen gemakkelijke klus voor de sterdragers. Na de moeilijke landelijke bekerwedstrijd van verleden week tegen VV Scherpenzeel had de technische staf afgelopen week vaker en langer dan gebruikelijk de organisatie en speelwijze binnen de lijnen besproken met de spelersgroep. Dit had zijn uitwerking niet gemist. Groene Ster speelde goed georganiseerd in een strakke discipline. De momenten dat JOS Watergraafsmeer echt gevaarlijk werd, waren dan ook op een hand te tellen. Maar ook de groen-witten wisten in de eerste helft moeilijk een bres te slaan in de hechte Amsterdamse defensie met twee sterke centrumverdedigers. Doelrijpe kansen vielen er nauwelijks te noteren. Aan Groene Ster-zijde was er dreiging via de hard werkende Swen Cornelissen, die twee keer door de Amsterdamse verdediging slalomde, en tevens zag de in de basis terug gekeerde Roy Janssen zijn schot uit de tweede lijn naast gaan. De bezoekers uit de hoofdstad kregen via flankaanvaller Raven Bergwijn een goede kans.

Na de pauze ontwikkelde Groene Ster meer druk op de Amsterdamse defensie en werden de spaarzame kansen voor de bezoekers door een degelijk spelende Groene Ster-defensie onder leiding van Danny Stassar en Dennis Petit verijdeld. Groene Ster-aanvaller Swen Cornelissen zag zijn vrije doorgang naar het JOS Watergraafsmeer-doel worden afgestopt en doelman Mark Voss reageerde attent op een verraderlijk schot van Floris Burgers. Met twee frisse vervangers, Amin Elalji en Yoëll Henssen voor de moegestreden Swen Cornelissen en Maikel van Kesteren, bleef Groene Ster geloven in de overwinning. Tien minuten voor tijd bereikte een lange bal van de degelijk spelende Dennis Petit (na de wedstrijd verkozen tot Man of the match) de vrijstaande Amin Elalji. Na diens passeeractie werd Yoëll Henssen op maat bediend, echter de Amsterdamse doelman Edwin Sudibyo hield zijn doel schoon. Deze voorbode betekende uitstel van executie voor de bezoekers. In de slotminuut was het wederom Amin Elalji die langs zijn bewaker glipte en uit een voorzet Yoëll Henssen wist te bereiken. Laatstgenoemde legde bij de tweede paal de bal klaar om vervolgens met zijn schietgrage linkerpoot koeltjes af te ronden in de korte hoek: 1-0. De aansluitende feestvreugde was groot binnen en buiten de lijnen na het slotsignaal van de goed leidende arbiter Max Kok. De eerste driepunter voor de manschappen van Maurice Verbunt is een feit en biedt een mooie basis om op verder te bouwen. Komende week speelt Groene Ster de uitwedstrijd bij DEM in Beverwijk, dat in de eerste wedstrijd met een 4-0 nederlaag hard onderuit ging bij het Haagse Quick.

Tot slot een compliment aan tegenstander JOS Watergraafsmeer, dat zeker een aanwinst is voor de Derde Divisie zondag. Samen met de supporters en spelers van Groene Ster vertoefden zij nog lang op gezellige wijze op het terras van sportpark Pronsebroek, voordat de lange busreis naar Amsterdam rond de klok van 18.00 uur van start ging.

Groene Ster – JOS Watergraafsmeer 1-0 (0-0). 90. Yoëll Henssen 1-0. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht). Geel: Anthony Albert (JOS Watergraafsmeer). 

Tekst Paul Kroes/Groene ster en  ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie