Fortuna Sittard U21 trad met 4 wijzigingen in de ploeg tegen aan tegen Zeeburgia ten opzichte van een week eerder.

De eerste paar minuten was Zeeburgia zoekende, al snel concludeerde deze dat Fortuna niet gekomen was om zicht te verstoppen. De ene naar de andere aanval werd opgezet door de Fortuna. Naar mate de eerste helft vorderde trok de thuisclub zich steeds verder terug en beperkte zich tot het loeren op een counter. Fortuna Stond dit niet toe, zette vroeg druk en gooide er vervolgens weer een aanval uit. Dit leidde tot een handvol kansen maar meer ook niet ondanks het vele balbezit. De ploeg uit stuitte steeds op een muur, een Amsterdamse muur.

Na de rust ging Fortuna vrolijk verder waar het gebleven was, de aanval zoeken. Aanvallers Donkor en Breukers kregen steeds meer en meer ruimte. De middenvelders Ugur en Debrah kwamen steeds meer en nadrukkelijker aan bal. Na een goede actie van Breukers leverde hij de bal netjes en op maat af bij Debrah. Deze werd neergelegd in het strafschopgebied.

Bas Breukers benutte de strafschop en bracht de 0-1 op het scorebord.

Het spelbeeld veranderde niet en Fortuna bleef oppermachtig. Dit resulteerde in meer kansen maar nog geen goal. 20 minuten voor tijd was het wederom een goede actie van Breukers die de achterhoede van Zeeburgia het nakijken gaf. Via de keeper kwam de bal voor de voeten van Arian Kastrati die koel afwerkte en de 0-2 op het scorebord zette.

Fortuna ging nu geduldig opzoek naar nog meer kansen. Dit wel in een lager tempo omdat de buit binnen was. De enkele aanvallen die Zeeburgia nog probeerde op te zetten werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de uitstekend spelende achterhoede.

Einde van de wedstrijd kreeg Fortuna nog enkele kansjes via Donkor, Kastrati en Ugur. Maar helaas zonder resultaat.

De staf van Fortuna kan zeer tevreden terugkijken op dit duel. We hebben 89:30 minuten op hun helft gespeeld. Zo luidde de woorden van Facenna. Groot compliment voor de mate van dominantie en het vertoonde spel.

Het lijkt op alle vlakken te klikken met de ploeg, ze trainen hard, geven alles tijdens wedstrijden. Zo concludeert het technische gedeelte van de staf, Gino Facenna en Rick Rinkens.

Vanavond  speelt de U21 een uitwedstijd bij MVV.

tekst Gino Facenna/Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno