Opnieuw een interessante ontmoeting in Landgraaf. Abdissenbosch nam het op eigen veld op tegen de buurman “aan het eind van de weg”: UOW ’02. Abdissenbosch, dat de 2 voorgaande bekerduels met grote cijfers had verloren, stond met een aardig jong team aan de aftrap. UOW ’02 zou bij winst grote kans hebben om door te bekeren naar de volgende ronde.

 

In de eerste helft golfde het spel wat op en neer en werden er hier en daar wat speldenprikjes uitgedeeld. Vanwege de slechte staat van het veld was het lastig om combinatievoetbal op de mat te leggen en werd het vooral een wedstrijd van duels en hard werken. Zonder dat er echt grote kansen gecreëerd werden, leek UOW ’02 op een 0-1 voorsprong te komen. Scheidsrechter Semrane legde de bal op de stip en Kay van Haaren ging achter de bal staan. Hij zag zijn inzet echter gekeerd door doelman Berendsen van Abdissenbosch.

 

Aan de andere kant had Dustin Krijnen de kans om Abdissenbosch op slag van rust op voorsprong te schieten via een vrije trap, maar hij vond UOW ’02 doelman Verberkt op zijn weg.

Foto Kirsten Caenen

Daar waar in de eerste helft de standaardsituaties voor gevaar zorgden, was het in de tweede helft niet anders. Chadney Jeukens nam een goed genomen hoekschop voor UOW ’02 en deponeerde de bal op het hoofd van Edwin van Els. Hij kopte de enige treffer in de wedstrijd binnen en bracht UOW ’02 de overwinning.

Foto Kirsten Caenen

Met deze overwinning bekert UOW ’02 verder naar de tweede ronde van het bekertoernooi.

Volgende week staat echter eerst de competitiestart op het programma en zal het uit een ander vaatje moeten tappen in de uitwedstrijd tegen Vaesrade. Abdissenbosch gaat voor de competitiestart op bezoek bij Geertruidse Boys.

Tekst Sean Brouns/ UOW’02 en Foto’s Kirsten Caenen

Geef een reactie