Hockeywedstrijd MHC Drunen dames 1 – HC Nova dames 1

Afgelopen zondag mochten wij onze eerste uitwedstrijd spelen helemaal in het brabantse Drunen. Deze week maakten ook Marsha en Macy hun officiële debuut bij Dames 1.

We moesten even wennen aan het zandveld, waar we al een hele tijd niet op hebben hoeven spelen. Desondanks begonnen we het eerste kwart goed en maakte Lieneke al in de eerste minuut de 1-0 voorsprong! De rest van het eerste kwart verliep heel goed en we zorgden ervoor dat in ieder geval goed de rust in het spel hielden. Het tweede kwart verliep ongeveer hetzelfde als het eerste kwart, maar er vielen geen goals meer ook al hadden we wel de overhand.

Na de rust ging ons spel ineens erg onrustig en zo scoorde Drunen dan ook de 1-1. Er kwamen nog wel een paar kansen voor ons, maar de bal ook daadwerkelijk in het doel krijgen bleek een hele opgave. Drunen maakte goed gebruik van onze eigen onrustigheid en scoorde in het derde kwart nog twee doelpunten waardoor we het vierde kwart ingingen met een achterstand van 1-3. In het vierde kwart herpakten we ons helaas niet en bleven we slechte ballen spelen. Zo kreeg Drunen dan ook de kans om de bal weer te onderscheppen en ook hier viel een doelpunt uit, waardoor de stand 1-4 werd. We wisten toch nog een mooie kans te creëren door een goed samenspel van Kaja en Inez en eindigden de wedstrijd met een stand van 2-4.

Iedereen was erg ontevreden over de uitslag en we hopen dit volgende week dan ook veel beter te gaan doen tegen Scoop D1.