Hoofdmenu

Basisschoolkinderen nemen kinderboek Cittaslow in ontvangst

Op de foto: leerlingen van Basisschool Witheim, Mechelen

In september presenteerde de gemeente Gulpen-Wittem het gloednieuwe kinderboek ‘Citta de Slak’. Het verhaal gaat over slak Citta, die door alle dorpskernen van Gulpen-Wittem reist en op zoek gaat naar haar eigen identiteit. Het doel is om bewustwording te creëren over het thema Cittaslow*.

Zowel kinderen als ouderen hebben meegewerkt aan het boek en de verhalen van Citta tot leven gebracht. Helaas zijn vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de mogelijkheden om te vieren dat het boek er is, beperkt. Vóór het aankondigen van nieuwe maatregelen is burgemeester Ramaekers, samen met initiatiefnemer Anjo Steijns-Bodelier, tekstschrijver Jean-Phillipe Rieu en illustrator Marion Verhappen kort langs de basisscholen gegaan die betrokken zijn geweest bij het project en mocht elke leerling een boek in ontvangst nemen. Hun reactie toonde aan dat ook zij erg blij waren met het resultaat!

* Cittaslow staat voor een goede kwaliteit van leven en is het internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. U herkent het Cittaslowlogo aan een oranje slakje.

Bent u ook nieuwsgierig naar het kinderboek Citta de Slak en wilt u zelf lezen over Cittaslow? Het boek is voor mensen van 1 tot 100 jaar en voor €12,50 verkrijgbaar op de volgende verkooppunten (zo lang de voorraad strekt):
• Cittaslow Ambassadeurs (restaurant Gerardushoeve, delicatessenwinkel Eyserhalte, Schaapskooi Mergelland, taverne Lambiek, bed & breakfast Dalauro)
• Visit Zuid-Limburg shop Gulpen
• Bibliotheek Gulpen
• Kloosterboekwinkel Wittem

Foto gemeente Gulpen-Wittem