Hoofdmenu

Enthousiaste reacties over Duurzaam Energie- en Klimaatfonds Landgraaf

Bart Storcken is een van de woningeigenaren in Landgraaf die geld geleend heeft uit het Energie- en Klimaatfonds Landgraaf voor duurzame maatregelen aan zijn woning. De familie Storcken vindt het belangrijk om hun huis te verduurzamen.

Bart: ‘Verduurzaming betekent dat onze woning er qua comfort op vooruitgaat door een betere isolatie en ventilatie. Deze maatregelen, en ook door de zonnepanelen waarmee wij ons eigen verbruik aan stroom opwekken, zijn beter voor ons milieu en dus voor onze toekomst en die van onze kinderen.’

Soepel en snel verloop.De familie is tevreden over het verloop van de aanvraag van de lening bij de gemeente. ‘Alles verliep soepel en snel. Wij kozen bewust voor een lening bij de gemeente en niet bij de provincie. We zijn al bekend met de projecten van Landgraaf door het zonnepanelenproject en het voelt goed. De gemeente staat dichter bij de burger dan de provincie.’ vult Bart nog aan.

Geld voor duurzaam beleid.De Tennisvereniging Ubach over Worms (TV UoW) heeft ook gebruik gemaakt van het Energie- en Klimaatfonds Landgraaf. De vereniging heeft de verlichting van de tennisbanen al aangepast met LED lampen. Bovendien wordt dit najaar het glas van de kantine vervangen door dubbelglas (isolatieglas HR++), de borstwering geïsoleerd en ligt er een plan om het dak te vernieuwen/isoleren. Verduurzamen van het tennispark is een belangrijk onderdeel van het beleid van de vereniging.

 Meer informatie over het Duurzaam Energie- en Klimaatfonds

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno