HSC’21 gaat zaterdagavond in de koker voor de loting van de eerste hoofdronde van de KNVB Beker. Woensdagavond werd in het diepe zuiden een lastige wedstrijd gespeeld tegen eersteklasser Schaesberg, die uiteindelijk wel verdiend met 3-2 werd gewonnen.

In de wetenschap dat de wedstrijden de komende tijd zich in hoog tempo opvolgen, was de besiself van HSC’21 in vergelijking met afgelopen zondag op liefst acht plaatsen gewijzigd. Gedurende de hele wedstrijd was HSC’21 de betere in Limburg, maar het moest ook bedacht zijn op de tegenstoot van Schaesberg. In een kort tijdsbestek leek HSC’21 het duel al in de eerste helft te beslissen. Stef Ottink en de prima spelende Joost Screever met een prachtige treffer zetten de bezoekers op 2-0, maar vrijwel direct daarna werd de marge weer verkleind door een doelpunt van Danny Latten.nachtzaamheid in de HSC-defensie.

Het duel bleef daardoor lang spannend. Acht minuten voor tijd leek de net ingevallen Bas ter Hogt het duel in het slot te gooien, maar Schaesberg toonde veerkracht en kwam nog een keer terug. Vanaf de penaltystip scoorde opnieuw Latten de aansluitingstreffer. HSC’21 gaf de overwinning echter niet meer weg en dat maakte de 210 kilometer lange thuisreis wel zo prettig.