Theater Heerlen – Toneelgroep Maastricht ‘ Eyes Wide Shut, een duister carnaval ‘

 

Theater Heerlen Wide Shut,
Van zaterdag 27 augustus 2016
t/m maandag 29 augustus 2016

Een gewone man in een koortsachtige zoektocht naar zijn diepst verborgen verlangens, op de rand van onheil en strafbaarheid. Droom en werkelijkheid lopen door elkaar in een spannende, donkere, fantasievolle en muzikale voorstelling, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het opzwepende Limburgse carnavalsfeest. Een ijzingwekkende thriller op basis van een gloednieuwe tekst geïnspireerd op de gelijknamige laatste film van Stanley Kubrick.

In de regie van artistiek leider Servé Hermans spelen Beau Schneider en Joke Emmers de hoofdrollen.

Een 35-jarige arts is gezegend met een goede carrière en een mooie, intelligente vrouw. De bodem van zijn ogenschijnlijk zorgeloze bestaan wordt onder hem weggeslagen als zijn vrouw op een avond haar seksuele fantasieën aan hem opbiecht. Verbijsterd en verteerd door jaloezie loopt hij de deur uit. Als in een koortsdroom zwerft hij door de nachtelijke stad en ontmoet duistere handelaren, hoeren en een oude vriend die hem meeneemt naar een zinderend gemaskerd bal. Zijn zoektocht is echter niet zonder gevaar voor zijn huwelijk en maakt hem misschien zelfs medeplichtig aan een moord.

Jibbe Willems schrijft Eyes Wide Shut, een gloednieuwe tekst geïnspireerd op de gelijknamige laatste film van Stanley Kubrick (1999), die zich op zijn beurt weer baseerde op Arthur Schnitzlers Traumnovelle (1926).
spel: Joke Emmers, Beau Schneider, Hans Trentelman e.a.
tekst: Jibbe Willems
regie: Servé Hermans

Klik voor een overzicht van alle toneelvoorstellingen hier.

download

 

Geef een reactie