Limburgse start voor nationaal schoolontbijt in Hoensbroek

 

 Wennemars het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt in Limburg. Emile Roemer en Erben Wennemars ontvangen 28 collega burgemeesters, wethouders en bestuurders uit heel Limburg voor een gezond ontbijt op de unieke nieuwe locatie van Basisschool Wonderwijs in Hoensbroek.

46.885 Limburgse kinderen aan het Nationaal Schoolontbijt

Dit jaar vindt van 4 t/m 8 november de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Landelijk zijn 2.750 scholen aangemeld, meer dan een half miljoen kinderen!
In Limburg doen dit jaar maar liefst 246 locaties mee aan het Nationaal Schoolontbijt, met een bereik van 46.885 kinderen en hun docenten. Door deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt ervaren kinderen wat écht gezond ontbijten is volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De noodzaak om dit thema aan te pakken is hoog want nog steeds ontbijten kinderen niet iedere dag of ontbijten ze heel ongezond. Dit jaar ontvingen Limburgse scholen financiële steun voor het Nationaal Schoolontbijt van Rabobank Limburg en Jong Leren Eten.

Ook gaat in elke gemeente een schoolklas op bezoek bij de burgemeester op het gemeentehuis om daar samen te ontbijten en in gesprek te gaan over een gezonde leefstijl.

Bestuurdersontbijt. De week van het Nationaal Schoolontbijt start op maandag 4 november met een bestuurdersontbijt. Burgemeesters, wethouders, gedeputeerde Robert Housmans, maar ook o.a. JOGG, GGD Zuid Limburg, Rabobank Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Healthy Sisters en Jong Leren Eten krijgen een gezond ontbijt aangeboden. ‘De gezonde omgeving voor de jeugd’ staat in deze bijeenkomst centraal. Erben Wennemars inspireert de aanwezigen om vooral samen te werken om een gezonde omgeving voor de jeugd te creëren. Geen enkele partij kan dit alleen realiseren. Daarnaast wordt ingegaan op hoe bedrijven en lokale organisaties gemeenten kunnen helpen om burgers gezonder te maken.

Heel Limburg gezond. Limburg heeft grote gezondheidsachterstanden en zet stevig in om deze achterstanden in te lopen, de zogenaamde trendbreuk. Op alle niveaus, van preventie tot zorg, wordt samengewerkt om onze Limburgse jeugd alle kansen te geven om gezond op te groeien. Dat doen we door: het gezonder maken van de omgeving waarin de jeugd opgroeit (Jongeren Op Gezond Gewicht); de inrichting van een gezondere sportomgeving (TeamFit); een verlengde schooldag met meer beweegmomenten en gezamenlijke gezonde lunch (de Gezonde Basisschool van de Toekomst), ondersteuning achter de voordeur voor kinderen die al overgewicht hebben (Your Coach Next Door) en specifieke hulp voor zwangeren en jonge moeders (Kansrijke Start). Al deze partijen werken samen zodat gezond opgroeien in Limburg heel gewoon wordt.

ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Richard Hardin

Geef een reactie