Optimalisaties maken Rodahal klaar voor de toekomst

De gemeente Kerkrade, Heineken/Brand Bierbrouwerij en Van Melick groep hebben de handen ineen geslagen om in de Rodahal een aantal elementen te vernieuwen zodat de bezoekers maximaal kunnen genieten van concerten en evenementen in Kerkrade.

Wethouder Tim Weijers (Vastgoed en Evenementen) geeft aan dat het belang van dit gemeentelijk initiatief door alle partijen gedeeld wordt: “Alle betrokken partners dragen bij aan de aanpassingen in de Rodahal en delen het belang van een geschikte concert- en evenementenhal voor Kerkrade. Door deze aanpassingen beogen we bovendien een toename van het aantal evenementen.”

Guido Dieteren, Kerkraads muzikaal ambassadeur, heeft vanuit zijn netwerk Eventim (het grootste online ticketing- en live-entertainmentbedrijf van Europa) aangedragen richting gemeente. Eventim heeft interessante adviezen gegeven over welke optimalisaties de hal aantrekkelijker maken voor concertorganisatoren.

Aanpassingen

De Rodahal zal getransformeerd worden naar een zogenaamde Black box Venue. Het plafond zal vervangen worden door een zwart plafond en het podium wordt voorzien van zwart theaterdoek aan de voorkant. “Zo’n ‘Black box’ zorgt voor een optimale lichtcontrole tijdens een show. We creëren daarmee een soort portaal waarmee we de bühne mooi in beeld kunnen brengen. Dit zorgt voor een geweldige beleving bij de bezoeker,” laat exploitant Jorrit van Melick (Van Melick groep) weten.

Aan weerszijde van het podium worden ledschermen geplaatst zodat het publiek optimaal van een concert kan genieten. Daarnaast wordt de ophanging van de zaal geoptimaliseerd door de installatie van een blijvende ‘trussconstructie’.

Huurder van de Rodahal Martijn Wijnhoven (Brand Bierbrouwerij): “De kracht van Brand bier zit in het lokaal en regionaal meedenken in mooie initiatieven. De Rodahal was en is bij uitstek een plek die verbindt, binnen Kerkrade en daarbuiten. Met deze investeringen verzekeren we er ons van dat dit naar de toekomst toe zo zal blijven”.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie