Hoofdmenu

Britt Ortmans, gek op het moeder zijn en minstens net zo gek op haar drie kinderen en man Bas

 

Intro: onlangs vond er een leuk en onderhoudend vraag- en antwoord sessie plaats met in de “hoofdrol” de charmant overkomende Britt Ortmans. Uiteraard wilde de redactie van ParkstadActueel in eerste instantie graag weten wie Britt Ortmans is. De vraag hiertoe was o.m. vervat in haar leeftijd, haar relatie/getrouwd en hoe ze daadwerkelijk als Britt Ortmans is?

Uit haar antwoord bleek dat Britt Ortmans 25 jaar oud is en samen met natuurlijk haar ouders en zusje Bente is opgegroeid in Simpelveld. Britt: “ in 2015 trouwde ik met mijn lieve man Bas en samen hebben wij 3 kinderen: Lize van 6, Tieme van 3 en Nolan van 1. In mijn vrije tijd ben ik uiteraard veelal bezig met onze kinderen en plan ik graag leuke uitjes en vakanties. Daarnaast zie ik mijn vriendinnen hartstikke graag en hecht ik veel waarde aan sporten. Ik ben dol op mijn werk als (studie)coach en daarnaast ben ik actief als MR-lid op Basisschool Eikenderveld en secretaris van V.V. De Eekheuëre”.

Wat doe je het in dagelijks leven ( beroep/studie)?Je bent eigenaresse van  TOP Studiecoaching. Kun je ons meer vertellen over je werk?
Britt: “in het dagelijks leven ben ik eigenaresse van mijn eigen bedrijf TOP Studiecoaching. In 2017, na het afronden van mijn Universitaire studie tot Sociaal Geograaf en Planoloog in Utrecht, heb ik TOP opgericht en inmiddels stop ik er dus al ruim 4 jaar mijn ziel & zaligheid in. Samen met mijn team van zo’n 10 werknemers proberen wij basisschool- en middelbare scholieren brede coaching aan huis te bieden om schoolse dingen eenvoudiger te maken. Je kunt dan denken aan bijles voor een specifiek vak, maar ook algemene coaching op het gebied van plannen, samenvatten, toetsen leren etc.

We hechten veel waarde aan individuele aandacht en komen daarom bij onze leerlingen thuis. Daarnaast word ikzelf ingehuurd door basisscholen om daar intern net dat beetje extra aandacht voor leerlingen te hebben. Ik ben hartstikke dol op mijn werk en haal veel voldoening uit het begeleiden en ondersteunen van onze leerlingen. Het feit dat het erg druk is om zo’n bedrijf te runnen naast mijn gezinsleven weerhoudt mij er dus niet van om hier met veel liefde en passie mee door te gaan”.

Ben je een echte voetbalvrouw?
Britt: “haha, ik hou van het spelletje en kijk er graag naar. Van mijn 10e tot mijn 24e heb ik zelf met heel erg veel plezier gevoetbald bij S.V. Simpelveld. Van de D2 naar de C1 naar de B1 en de A1 en later bij Dames 1. Voor mijn laatste zwangerschap zag ik mijzelf genoodzaakt te stoppen; 3 kinderen en een man die amateurvoetbal speelt is niet te combineren met vroege ochtendwedstrijden op zondag.

Ik denk wel dat mijn liefde voor de sport en het zelf uitoefenen daarvan bijdraagt aan mijn fanatieke support aan Bas. Ik probeer wekelijks met de kinderen langs het veld te staan en voel me al jaren hartstikke thuis als ‘voetbalvrouw’ bij Sporting Heerlen. Het familiegevoel dat de vereniging uitdraagt geeft je een bijzonder welkom gevoel wat maakt dat je ernaar blijft terugkeren. Van gezellig samen eten tot alle kinderen samen in de grote speelhoek die gemaakt is in de kantine; er is altijd saamhorigheid”.

Ben je een feestvierder? Carnaval?

Britt: “absoluut, want al sinds ik klein ben is de Vastelaovend mij met de paplepel ingegoten en vierde ik het ieder jaar in ons dorp Simpelveld. Toen ik ouder werd mocht ik naar ‘De Tent’ in Heerlen. Sinds ik mijn man Bas ken is carnaval vieren naar een nog hoger level getild; zeker nadat hij in 2019 jubileumprins was van V.V. De Eekheuëre. Met heel veel plezier zijn we daarnaast met het voltallige gezin lid van optochtgroep De Eekheuërevrung waar we als groep al veel hoogtepunten hebben meegemaakt”.

Vertel eens over het prinsschap van jouw man:
Britt: “toen Bas al 1,5 jaar voor aanvang van het jubileumseizoen werd gevraagd om prins te worden in dat specifieke jubileumjaar had ik geen enkel idee waar hij ‘ja’ tegen zei. Het bleek een geweldige ervaring met ontzettend veel hoogtepunten die we samen met zijn adjudanten Rik & Koen en diens vrouwen Pascalle en Carly van heel dichtbij hebben beleefd. Ook het kinderboek ‘Prins Nora’ dat Bas zelf geschreven had en waarvan de volledige opbrengst ten goede kwam aan 4 goede doelen werd een daverend succes; meer dan 700 verkochte boekjes. Onder het motto ‘vier ’t groët, lier ’t klein’ (oftewel: vier het groots, leer het klein) proberen wij onze kinderen ook ieder jaar opnieuw de totale vastelaovendservaring mee te geven”.

Je bent ook sinds 2020 secretaris van V.V. De Eekheuëre, hou je je een beetje staande tussen de mannen?

Britt: “absoluut, het is zeker nog, mijns inziens teveel, een mannenwereld maar ik denk dat ik mij goed staande hou, haha. Samen met mijn medebestuursleden proberen we carnaval in de wijk Eikenderveld zo goed mogelijk in te kleuren”..

Onze laatste vraag; wie zijn de belangrijkste personen in je leven?
Britt: “nou, dat is natuurlijk een open deur intrappen maar dat is absoluut mijn eigen gezin. Op mijn 18e ben ik voor het eerst moeder geworden en dat was soms best wel pittig. Ik was net geslaagd op het Bernardinuscollege en wilde graag gaan studeren, maar wilde daarnaast niets liever dan een leuke en vooral heel goede moeder zijn voor onze dochter.

Foto Studio.1911

Veel mensen konden lastig geloven dat dit goed samen kon gaan. Het etiket ’tienermoeder’ dat vaak op mij werd geplakt was best lastig en moeilijk in het begin. Maar ik geloof dat als je ergens echt voor gaat en ergens 100% voor staat het wel goed komt uiteindelijk. En dat deed het gelukkig ook voor ons. Ik ben gek op moeder zijn en minstens net zo gek op mijn drie kinderen en mijn man Bas”.

Britt, namens redactie ParkstadActueel zeer bedankt voor je openhartige beantwoording van de vragen. Ook wensen we je, samen met man en kinderen, veel geluk en gezondheid.

Foto’s privé album en Studio.1911