Roda JC Kerkrade is er in het eigen Parkstad Limburg Stadion niet in geslaagd om te winnen van VVV-Venlo.

Roda JC Kerkrade is er in het eigen Parkstad Limburg Stadion niet in geslaagd om te winnen van VVV-Venlo. In een matige wedstrijd kwamen beide teams niet tot scoren.

Nadat scheidsrechter Erwin Blank had gefloten voor de aftrap kon de Limburgse derby van start gaan. Het eerste schot was er na vijf minuten van Yahcuroo Roemer. De aanvaller van de gasten nam een voorzet aan, maar zijn schot ging meters naast het doel. Roda JC was als eerste dreigend na tien minuten spelen. Een aanval over rechts leidde tot een voorzet van Xian Emmers. Via een VVV-verdediger kwam de bal niet bij een speler van Roda JC. Na een klein kwartier spelen was er de tweede mogelijkheid voor de bezoekers. Stan van Dijck kopte een hoekschop ruim naast. In de zeventiende minuut creëert Xian Emmers zichzelf de grootste kans tot dan toe. Na een aanval over rechts komt de bal bij de middenvelder die met wat fortuin zijn tegenstander passeerde. Kristopher Da Graca gleed namelijk weg. Het schot van Emmers was vervolgens niet genoeg richting de hoek om te scoren. Na bijna 25 mintuten spelen was Roda JC heel kort bij de openingstreffer. Een afgeslagen hoekschop kwam via Emmers bij Patrick Pflücke. De Duitser kapte zich vrij en krulde de bal naar de lange hoek. Zijn poging spatte helaas op de paal uit elkaar.


Aan de andere kant liet VVV een net zo grote kans liggen. Na een slim overstapje van Sven Braken kwam invaller Kees de Boer alleen voor doelman Rody de Boer. De middenvelder van VVV schoot de bal naast. Roda JC counterde razendsnel en was net zo gevaarlijk. Na een individuele actie van Limbombe gaf hij de bal goed voor op Pflücke. De linkspoot nam goed aan en legde terug op Stefano Marzo. De rechtsback probeerde het ineens, maar schoot (via een VVV-verdediger) naast. Roda JC bleef in de aanval. Nu vond Pflücke, Vente. De spits schoot uit de draai, maar doelman Delano van Crooij keerde zijn poging. Kort voor rust werd Roda JC nog twee keer gevaarlijk. Vente gaf een steekpass op Emmers die het probeerde, maar zijn schot was niet moeilijk voor Van Crooij. Ook Guus Joppen deed nog een poging. De centrale verdediger probeerde het van ongeveer twintig meter, maar ook hij wist de bal niet in een hoek te plaatsen.


Na de rust was Roda JC meteen tweemaal gevaarlijk. Helaas wisten zowel Pflücke als Marzo niet tot scoren te komen. De verdediger kopte naast en de middenveler schoot naast. Vervolgens gebeurde er tien minuten weinig in het het duel, totdat Emmers knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander en van ruim 25 meter aanlegde. Zijn schot ging enkele meters over het doel van Van Crooij. De bezoekers lieten zich na twintig minuten spelen in de tweede helft voor het eerst weer zien. Een counter kwam via invaller Carl Johansson bij Braken. De spits kapte Joppen uit krulde de bal naar de lange hoek, net over het doel.

Met nog ruim tien minuten te spelen kreeg Roda JC een reuze kans. Amir Absalem werd weggestuurd over de linkerkant en gaf de bal goed voor naar de tweede paal. Hier kon Jeremy Cijntje geheel vrijstaand binnentikken, maar de vleugelspeler miste, op een paar meter van het doel, volledig de bal. De thuisploeg leek nog eens aan te zetten op jacht naar meer dan een gelijkspel. Kort na de kans van Cijntje is een voorzet van Denzel Jubitana net te onderscheppen voor doelman Van Crooij. In de vijf minuten extra tijd wisten beiden ploegen niet meer gevaarlijk teworden, waardoor de wedstrijd zo eindigde als die begon; 0-0.

Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie