Schrijversbezoek Reggie Baay (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs rondom voormalig Indië) )

Een boeiende avond met de voor de Libris Literatuurprijs genomineerde schrijver rondom voormalig Indië.
Op 25 mei bezoekt schrijver Reggie Baay SCHUNCK. In gesprek met auteur Dick Gebuys vertelt hij – aan de hand van zijn uiteenlopende boeken – over ‘die wereld in Oost-Azië’ die lang deel van ons koninkrijk uitmaakte.
Baay grijpt zowel in zijn studies als in zijn romans terug op deze wereld die niet meer bestaat. Vanuit geschiedkundig en persoonlijk perspectief verhaalt hij over het koloniale verleden en de daaruit voortkomende zaken zoals dwangarbeid, assimilatie, en gevolgen voor de Indo zoals de Njaj; de Indische bijvrouwen van blanke kolonialen. Uit deze relaties kwamen heel vaak kinderen van ‘gemengd bloed’ voort. Baay’s vader was zelf een kind van een Njai.
Baay spreekt over zijn werk en de voormalige kolonie op 25 mei, 19:30 uur in SCHUNCK. Meer informatie en tickets via schunck.nl
Over Reggie Baay
Reggie Baay (Leiden, 1955) werd geboren in Nederland, maar zijn ouders kwamen begin jaren ’50 uit voormalig Indië naar Nederland. Baay studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in de koloniale en postkoloniale literatuur en geschiedenis. Van 1985 tot 2005 was hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift Indische Letteren. Boeken van zijn hand zijn onder meer ‘De ogen van Solo’, ‘De Njaj; het concubaat van Nederlands-Indië’ en het voor de Libris Literatuurprijs genomineerde ‘Het kind met de Japanse ogen’.