Condoleanceregister

Helaas is Lucho Carreno (de eigenaar van ParkstadActueel.nl) aan ons onttrokken. Een gepassioneerd fotograaf en nieuwsredacteur is hiermee niet meer onder ons. Namens de familie mogen wij een digitaal condoleanceregister open stellen. Hieronder kunt u uw condoleancebericht achterlaten.

Met dit condoleanceregister willen wij u de mogelijkheid geven om uw herinneringen, verhalen van ontmoetingen met Lucho en medeleven kenbaar te maken. Wij zijn als familie blij met herinneringen die u wilt delen!

 

Schrijf een nieuw bericht in het condoleanceregister voor Lucho Carreno

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
27 berichten.
Harrie Winteraeken (voorzitter HeerlenMondiaal) schreef op 21 december 2022
In memoriam, geschreven voor de nieuwsbrief De Inkijk van HeerlenMondiaal (en enkele websites). Lucho Carreno werd geboren in Santiago de Chile op 18 juli 1952. In zijn jonge jaren leefde hij onder het gewelddadig dictatoriaal regime van de sinds 1973 heersende militaire junta onder leiding van Augusto Pinochet. Hij heeft als docent en sociaal revolutionair activist heel wat ontberingen ondergaan. Als politieke gevangene werd hij met vele duizenden vastgezet in het voetbalstadion van Santiago de Chili. Hij werd tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na twee jaar werd hij het land uitgezet. Via Duitsland kwam hij uiteindelijk in Nederland en in Heerlen terecht. Hier kon hij een nieuw (democratisch) vrij leven beginnen. Hij was sociaal werker voor asielzoekers en hij werd fotograaf, waarbij hij vaak langs de lijn van de regionale voetbalvelden kwam. Daarvoor was veel waardering. Hij was altijd genegen om een praatje te maken en maakte zich daardoor zeer geliefd. Hij is voor ons vooral bekend als oprichter en redacteur van de nieuwswebsite ParkstadActueel.nl. Ik ken Lucho al heel lang, sinds de midden jaren 80. Hij was politiek actief voor een van de voorlopers van GroenLinks in Heerlen. Tijdens het proces van samenwerking tussen die vier partijen (CPN, PPR, PSP en EVP) viel op dat hij ook veel meer een bruggenbouwer was die rust bracht, daar waar de discussie regelmatig hoog opliep. Hij heeft ook als fotograaf zijn steentje bijgedragen aan enkele campagnes. En in zijn rol als redacteur van de nieuwswebsite Parkstad Actueel heeft hij jarenlang op een positieve wijze gepubliceerd over zo’n beetje alles wat vanuit HeerlenMondiaal werd georganiseerd. Lucho kwam altijd goed gemutst over. Zoals wel vaker met vluchtelingen het geval is die in hun ‘eerdere leven’ veel ellende hebben meegemaakt, liet hij daar in de dagelijkse omgang niets van merken. Niettemin bleef zijn geboorteland Chili verankerd in zijn leven en hoopte en droomde hij om ooit terug te keren naar zijn land, een hoop en droom die door zijn overlijden niet meer zal plaats vinden. Op 15 december jl. is Lucho Carreno overleden. Hij is 70 jaar geworden. Ik wens zijn partner Jannemieke Carreno-Willems en zijn kinderen heel veel sterkte toe met het verlies van Lucho. Moge na de rouw ook vooral de mooie herinneringen aan Lucho levend blijven. Bronnen: Dagblad De Limburger van dinsdag 20 december en het In Memoriam op de website van ParstadActueel.nl
Andre Hall schreef op 20 december 2022
Lucho was een aimabele man met een groot en warm hart. Vele voetbalvrienden zullen je gaan missen. Heel veel sterkte en koester de mooie herinneringen.
Jan en riet de Wit schreef op 20 december 2022
Lucho Wij konden onze ogen niet geloven toen we gistermorgen in de krant het overlijdensbericht van Lucho zagen staan. Hoe kan dit, was onze eerste vraag? Enkele weken gelden hadden wij hem nog gezien bij de winkel hier in onze buurt. Lucho is voor ons een held. Als politiek bewuste jongere deed hij in Chili in de zeventiger jaren van de vorige eeuw mee aan het verzet tegen dictator Pinochet, toenmalig leider van de militaire junta in Chili. Met duizenden landgenoten werd hij door Pinochet gevangen gezet. En nadat hij het land uitgezet was is hij uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Lucho kennen wij al vanaf het moment dat hij bij ons in de Dr. Jaegersstraat kwam wonen. Als actieve leden van de Heerlense SP waren wij geboeid door zijn verhaal over het Chileense verzet en door wat hij allemaal had doorgemaakt toen. Lucho zullen wij ons vooral blijven herinneren als de fotograaf die zich betrokken voelde bij veel van de acties die wij in Heerlen en daarbuiten met de SP voerden - zoals bijvoorbeeld de legendarische actie voor een silicosevergoeding voor de oud-mijnwerkers in Limburg in de negentiger jaren – én vanwege de prachtige foto’s die hij van die acties heeft gemaakt. Lucho stond middenin de samenleving. Elk gesprek met hem ging na verloop van tijd over “de politiek”, in binnen- en buitenland, en over zijn bezorgdheid over waar het heen gaat met onze wereld. Hij volgde die ontwikkelingen nauwgezet. Lucho had echter boven alles zijn Jannemieke en zijn kinderen. Zij waren zijn grote liefde en zijn trots. Wij zien Lucho nog staan in het Cultuurhuis enkele jaren geleden bij de uitvoering van het indrukwekkende toneelstuk van Lisa over haar eigen vader. Zo ontroerend. Lucho is veel te vroeg van ons heen gegaan. Dat is onverteerbaar. Wij zijn dankbaar dat wij hem mochten leren kennen. Jannemieke en de kinderen wensen wij heel veel sterkte toe. Wij leven met jullie mee. Wij menen dat we Lucho niet beter kunnen eren dan de “oude” leus: A lutta continua te herhalen en daarnaar te handelen. Heerlen, 20 december 2022 Jan en Riet de Wit
John hackng schreef op 19 december 2022
Gecondoleerd met het plotseling overlijden van Lucho. Ik ken hem al sinds de tijd dat hij naar Nederland kwam en samen hebben ee veel gepraat over Chili in die tijd en wat hem is overkomen. Pas toen ik uit Heerlen wegging hebben we het contact verloren 1988. Ik wens partner en kinderen veel sterkte bij het afscheid en vooral daarna.
John hackng schreef op 19 december 2022
Gecondoleerd met het plotseling overlijden van Lucho. Ik ken hem al sinds de tijd dat hij naar Nederland kwam en samen hebben ee veel gepraat over Chili in die tijd en wat hem is overkomen. Pas toen ik uit Heerlen wegging hebben we het contact verloren 1988. Ik wens partner en kinderen veel sterkte bij het afscheid en vooral daarna.
Geertje schreef op 19 december 2022
Vele mooie foto's en bijzondere momenten heb jij ij heerlen vastgelegd. We gaan je enthousiasme en mooie foto's missen. Sterkte voor familie. Liefs Geertje Cv sjupgek
Heksenberg-NEC schreef op 19 december 2022
Rust zacht Lucho. Heel veel sterkte voor familie vrienden en bekenden van Lucho
Peggy schreef op 19 december 2022
Lieve Lucho, wat was je een bijzondere man! Altijd even vriendelijk, geïnteresseerd en enthousiast! Heel veel sterkte voor je nabestaanden.
Tommie Colen schreef op 18 december 2022
Beste Lucho, Bedankt voor alles wat je betekent hebt voor ons! wens alle nabestaanden heel veel kracht en sterkte toe, gecondoleerd met dit ontzettend grote verlies.
Passartvkc 89 schreef op 18 december 2022
Bedankt voor al je geweldige foto’s. R.I.P.
Michel schreef op 18 december 2022
Wat een droevig nieuws! Lucho was altijd onderweg om mensen in de regio in beeld te brengen. En hij kwam niet alleen voor de foto's, maar was altijd ruim op tijd aanwezig voor een praatje. Dat sierde hem enorm. Wat vreselijk dat hij zo vroeg is overleden. We gaan hem zeker missen! Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte, namens mijzelf Michel van Dinther en RKVV Voerendaal
Martè Streng schreef op 18 december 2022
Je leren kennen als de vader van de jeugdprins van de Winkbülle. Daarna je heel vaak gezien als fotograaf als een zeer vriendelijke man die altijd goede zin had. En dan nu veel te vroeg overleden. Veel sterkte voor de familie en gecondoleerd. Fam. Streng.
Pascale schreef op 18 december 2022
Lieve Jannemieke en kinderen, wat een verlies en wat een tekort aan woorden brengt dit. Niet meer op de voetbalvelden even een praatje, geen foto’s meer van Tom die ik dankzij Lucho in mijn fotogalerij heb staan, maar hopelijk over een tijdje met jou over jou geweldige man en vader kunnen praten met een lach en een traan. Ongelofelijk veel sterkte en kracht gewenst, liefs Pascale
Mark Reijnders schreef op 18 december 2022
Lucho het ga je goed vriend. Helaas geen ochtenden meer langs het veld. Mooie foto's, altijd goed gehumeurd en vooral oprecht geïnteresseerd hoe het met ons (Nina en de kleine) ging. We gaan je missen. Rust zacht! 😪😪
Thijs, Tanja, Laura en Willemijn Rammelt schreef op 18 december 2022
Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst !
Gillian van der Wal schreef op 18 december 2022
Wat een verdrietig nieuws om te lezen. Lucho was een prachtig persoon en ik heb veel mogen leren van hem toen hij mijn voetbaltrainer was. Heel veel sterkte gewenst voor ieder die hem lief was.
Milan van Waardenburg schreef op 18 december 2022
Een man met passie voor zijn vak, maar bovenal voor zijn gezin. Zijn warmte en onophoudelijke enthousiasme zullen een groot gemis zijn. Ik wens Lisa en de rest van de familie veel sterkte toe.
Sandarijn schreef op 18 december 2022
Lieve allemaal, Lucho was een bijzonder man. Hij zag mij. En dat was heel speciaal. Ik trad toe tot zijn team bij Parkstad actueel en ging een mooie samenwerking aan. Ook leerde ik zijn lieve vrouw kennen. Lucho was altijd betrokken bij mijn gezin. Hij gaf me kracht en positiviteit. Dank voor alles. Dikke kus voor Jannemiek, Lisa en Jesse
Roger Peeters schreef op 18 december 2022
Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies🙏
VV De Eekheuëre schreef op 18 december 2022
Bedankt Lucho. Voor de prachtige foto's, maar vooral voor de geweldige man die je was. Aimabel, betrokken, liefdevol. Bizar dat we op onze proclamatie op 19 november overlegd hebben over foto's maken op de Kingerzitting, de dag daarna. Dat was prima, maar vooraf moest je nog even naar een voetbalwedstrijd. Je zou op tijd zijn en dat was je. Afspraak is afspraak. Je had dat weekend een lelijk hoestje. Een beetje verkouden zei je. Daarna hadden we nog even mailcontact over een onkostenvergoeding. Niet nodig zei je. "Ik vind het belangrijker dat de prins en de kinderen een mooi seizoen hebben. We zien ons." Typisch Lucho. En nu dat vreselijke nieuws dat dit 'hoestje' fataal is geworden en dat we je nooit meer zien. Onbegrijpelijk. We wensen je naasten heel veel sterkte om dit enorme verlies te dragen. Rust zacht!
Raymond Belski schreef op 18 december 2022
RIP Lucho, Ik heb alleen maar goeie herinneringen aan je, met name uit de 80er jaren. Rust zacht kameraad. Raymond.
Jack Lussenburg schreef op 17 december 2022
Triest, heel triest Lucho, het bericht van je overlijden. Met plezier denk ik terug aan onze gesprekken die veelal over het vrouwenvoetbal gingen. Jij was een promotor van het vrouwenvoetbal en liet je op allerlei velden in de regio zien waar vrouwen voetbalden. Regelmatig mocht ik gebruik maken van je foto’s van het vrouwenvoetbal om deze te publiceren op de beeldkrant van Omroep Landgraaf. Steeds prachtig je foto’s. Rust in vrede Lucho. Jack Lussenburg
Eelco Dautzenberg schreef op 17 december 2022
Lucho, mijn vriend! Wat ben ik enorm geschrokken van dit bericht. Een mooi en warm mens is van ons heen gegaan. Eens mens, waarvan je in je leven er maar enkele tegenkomt. Lucho, ik voel me bevoorrecht dat ik je heb mogen kennen; en zal de gesprekken die we hadden zeer gaan missen. Het ga je goed, waar je ook bent. Weet dat je zult voortleven in mijn hart en gedachten. Heel veel sterkte en kracht voor je naasten die jou nu ook moeten gaan missen.
Stichting Zo Mooi Mogelijk schreef op 17 december 2022
Beste Lucho, Wij, de jeugd van Zo Mooi Mogelijk, willen je bedanken voor de aandacht die je voor ons had. We willen je bedanken dat je onze kansen en mogelijkheden zag en voor ons belichtte in ParkstadActueel. We wensen jou nabestaanden heel veel sterkte, warmte, licht en liefde. Liefs van ons allemaal
Nicole Alberts schreef op 17 december 2022
Lucho kwam vaak in ons straatje waar zijn schoonmoeder woont. Altijd in voor een praatje en een vriendelijk woord. Wat een triest nieuws. We wensen Jannemieke en de familie heel veel sterkte met dit grote verlies.