24 september 2024

In het voorjaar van 1933 verscheen Maria in het Belgische plaatsje Banneux aan het meisje Mariette Beco. Nog datzelfde jaar werden vanuit Limburg de eerste kleinschalige bedevaarten naar deze bijzondere plek in de Ardennen georganiseerd. Hieruit ontstond later de organisatie Caritas Banneux, met afdelingen in alle Nederlandse bisdommen.   

Precies 90 jaar na de verschijningen organiseert Caritas Banneux Bisdom Roermond nog steeds bedevaarten naar Banneux. In juni en in september/oktober zijn er weer dagtochten en meerdaagse reizen vanuit Limburg naar Banneux. De dagtochten vinden plaats op 19 juni en 2 oktober. Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg vertrekken er dan bussen naar Banneux. Daar krijgen de deelnemers een volledig programma aangeboden met vieringen en een bezoek aan de genadekapel en de bron die Maria tijdens de verschijningen aanwees. 

In dezelfde periodes worden van 16 t/m 20 juni en van 29 september t/m 3 oktober ook de zogeheten triduüms gehouden. Dit zijn vijfdaagse volledig verzorgde bedevaarten. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers zijn deze triduüms ook heel geschikt voor mensen die mindervalide zijn of zorg nodig hebben. De bedevaarten van Caritas Banneux Bisdom Roermond worden uitgevoerd door het Huis voor de Pelgrim in Maastricht.

Meer informatie is te vinden op: https://www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/banneux