Tweede editie van Eurigionaal Living Statues Festival Kerkrade zeer goed bezocht

Vanuit alle windstreken kwamen de bezoekers naar het hart van Kerkrade om de tweede editie van Living Statues Festival te bewonderen. Het festival van levende standbeelden is door  de 16-jarige Patou Paffen uit Kerkrade in het leven geroepen. Patou is sinds haar zevende jaar in de ban van het de levende standbeelden.

Als 14-jarige heeft ze in Thorn als deelneemster de eerste prijs behaald en dat smaakte naar meer.  Elke jaar verzint Patou een nieuwe creatie. Met schmink in haar gezicht staat ze stokstil. Dat vereist een geoefende ademhalingskunst. Ook beheerst Patou de kunst van het ogenrollen. Dat doet ze op een heel bijzondere wijze.  Vanaf de Markt tot de Hoofdstraat konden de bezoekers zich vergapen aan de uiteenlopende creaties van de levende standbeelden. Patrick Ypelaar van Beleef Kerkrade is dik tevreden met de opkomst van het grote aantal bezoekers. De terrassen zaten allemaal vol met een groot aantal blij gemoed volk.  Het leek alsof het zomer was!

Foto: Peter Trompetter Fotografie