Diamanten bruidspaar Callie en Hettie Steijaert 60 jaar getrouwd in Heksenberg-Heerlen

Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag  2 mei jl. was het zestig jaar geleden dat onze hfd/eindredacteur Callie Steijaert met Hettie Hagen (geboren en getogen in Bleijerheide/Kerkrade),op het gemeentehuis van Heerlen voor de burgerlijke stand, met elkaar in het huwelijk traden. Op 22 mei 1963 werd in de voormalige parochiekerk St. Antonius van Padua in Bleijerheide het Kerkelijk huwelijk ingezegend. Aanvankelijk woonde het toen zijnde jonge paar bij vader/schoonvader Piet Steijaert (moeder Mia Steijaert-Coenen) was immers eerder overleden) in op de Buschkensweg in Heksenberg. In dit 60 jarige bruidspaar werden drie kinderen geboren t.w. zoon John 1963, dochter Miriam1965 op de Buschkensweg.

                                                                                                                                                                                      In september 1965 verhuisde het gezin naar de Heerenweg 89 waar het nu zijnde diamanten bruidspaar nog steeds woonachtig zijn. Overigens werd zoon Carlo in 1968 in het Heerlens ziekenhuis geboren werd. Het 60 jarige bruidspaar is ook ingenomen met hun 5 kleinkinderen en hun partners en hun 6 achterkleinkinderen. Een groot gezin dus Kenmerkend hiervoor is ook het gegeven dat het een hechte familie is, waar Hettie en Callie uitermate trots op zijn.    

Diamanten bruidegom Callie Steijaert is in deze regio een meer als bekende persoonlijkheid, mede dank zij zijn tientallen jaren inzet voor het verenigingsleven in Heksenberg e.o. Dit mede ook dank zij zijn journalistieke besognes. Het zou te ver voeren om al zijn inzet apart te benoemen. Hiervoor kreeg hij al in 2005 de Koninklijke Onderscheiding, opgespeld door toenmalige Heerlense burgemeester Toine Gresel. Callie had ook een meer als heel goede band met wijlen Lucho Carreno fotograaf en eigenaar van site ParkstadActueel. Het overlijden van Lucho was (en is) ook voor hem een grote tegenslag.                                                                    

Diamanten bruid Hettie Steijaert was (en is nog) steeds een bezige bij en staat altijd paraat voor haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar ook voor kennissen. Ze heeft vroeger gewerkt bij de Hago en de Thuiszorg. Ook is ze sociaal betrokken bij het creatief clubje in gemeenschapshuis Heksenberg en bij de Vrouwenbond Heksenberg.  Op 13 april jl. onderging ze in Maastricht nog een hartoperatie, c.q. nieuwe hartklep, waar ze gelukkig  goed herstellende van is.    

Het 60 jarige huwelijk zal op zaterdag 20 mei a.s. gevierd worden, middels een feestavond in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei-Grindelweg 84 voor directe familie en kennissen. Overigens kreeg het diamanten bruidspaar afgelopen zaterdag een schriftelijke felicitatie van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Geweldig toch. Ook namens het team van  ParkstadActueel van harte proficiat.

Foto: in het huwelijksjaar 1963 was Callie ook prins-carnaval in wijk Heksenberg bij de toenmalige C.V. De Heksebesseme. Met uiteraard aan zijn zijde op dat moment nog niet gehuwd zijnde Hettie. Op de foto met een diadeem.