Hoogste punt fase 1A Doorsteek Centrum bereikt

 

 

 

 

 

Op maandag 25 september 2017 werd gevierd dat het hoogste punt is bereikt van de 1e fase van het plan Doorsteek Centrum in Brunssum. Dit plan bestaat uit de bouw van een nieuwe Albert Heijn en het appartementencomplex Y-staete. Wethouder Haico Offermans, Jack Gorgels van Weller en Carlo Külter van Jongen Projectontwikkeling (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) hesen bij die gelegenheid de vlaggen van de drie projectpartners.

Bij het plan “Doorsteek Centrum”, dat mede mogelijk wordt gemaakt door een subsidie uit het Transformatiefonds (Provincie Limburg en Parkstad Limburg), vormt een voetgangerstracé/ promenade een nieuwe doorsteek tussen de Schiffelerstraat en de Kerkstraat.

Fasering

Dit plan wordt in fasen gerealiseerd. De eerste bouwactiviteiten zijn gericht op realisatie van fase 1a en fase 1b. Fase 1a bestaat uit het realiseren van nieuwe winkelruimte (Albert Heijn),  30 appartementen en een stallingsgarage van 23 parkeerplaatsen aan het Koutenveld. De planning is dat de Albert Heijn voor de feestdagen de nieuwe locatie opent. Ook is voor het eind van dit jaar een gedeelte van het nieuwe plein aan het kruispunt Koutenveld/Schiffelerstraat gereed. De appartementen zullen volgens planning in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd worden.  Na de verhuizing van de AH wordt direct overgegaan tot de sloop van het huidige pand.

Hierna start fase 1b, waarbij op de plek van de bestaande AH circa 1.100 m2 nieuwe winkelruimten gerealiseerd worden, met daarboven 15 appartementen.

Planning
De bouwwerkzaamheden van deze eerste fase duren naar verwachting tot medio 2019. Daarna kan de volgende fase starten: de bouw van de echte Doorsteek, richting Kerkstraat/Wilhelminastraat.

Foto-bijschrift

Wethouder Haico Offermans, Jack Gorgels (Weller) en Carlo Külter (Jongen Projectontwikkeling) hijsen de vlaggen op het bouwterrein van het project ‘Doorsteek Centrum’. Foto: Hennie Retera

Bron Gemeente Brunssum

 

Geef een reactie