Vanaf de eerste minuut was het Chevremont dat de toon aangaf in de derby. Met goed combinatievoetbal werd EHC naar achteren gedrukt. Tot hele grote kansen kwam het in het eerste kwart van de wedstrijd niet. De eerste echte grote kans was na een klein half uur spelen voor de thuisploeg, maar Brain Jacobs had het vizier niet scherp staan en schoot voorlangs. EHC loerde op de counter en kwam er sporadisch uit. Zo hield Mark Voss een schot uit de bovenhoek. De beste kans in de eerste helft was voor Chevremont. Uit een goed lopende aanval kwam boyd Joosten net een teen te kort om een goede voorzet af te ronden en kreeg Jacobs de bal in tweede instantie ook niet in het doel.

In de tweede helft waarin EHC een aanvallende wissel had toegepast, bleef het spelbeeld hetzelfde. Chevremont dat voetbalde en de gasten die loerde op de counter. Zeker met het inbrengen van karim had EHC de nodige snelheid om te kunnen counteren. Waar iedereen aan het wachten was voor de beloning van het spel van Chevremont, sloeg EHC in de 68ste minuut dodelijk toe. Door de snelheid van karim Mahmoud die aan de rechterkant doorkwam werd Emil Milkovic gevonden en hij trok de trekker over 0-1. De thuisploeg drong nog even aan, maar kon geen gaatje vinden in de stugge defensie van EHC.  Hierdoor bleef Chevremont met een grote kater achter en kan EHC weer naar boven kijken.