Voor beide ploegen betekende het afgelopen zondag op Sportpark De Varenbeuk in Heerlen-Noord een belangrijke wedstrijd. Heksenberg wil graag uit de gevarenzone blijven en de goede vorm voortzetten na 2 winstpartijen achter elkaar en Scharn wil terug aansluiten bij de top in deze klasse na 3 gelijke spelen. Overigens was de Maastrichtse subtopper al in het bezit van de tweede periodetitel. Hun doelstelling was dan ook om uiteraard zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen om in de evt. nacompetitie niet tegen een al te sterke tegenstander op te lopen.

Overigens stond deze belangrijke wedstrijd onder leiding van scheidsrechter F.J.M. Benneker. Gezien het spelbeeld, liet voorzitter Willy Berends weten, hoeven ze daar eigenlijk niet bang voor te zijn want voetballend kreeg Heksenberg-NEC een voetballes. Ondanks dat de wil bij de mannen van Kevin Nowacki best aanwezig was werd al heel snel duidelijk dat Scharn véél meer voetballend vermogen bezat dan het knokkende Heksenberg-NEC.

Met een ruststand van 0-3, door doelpunten van Winston Vriesde en 2x Jean-Louis Kurvers was al direct duidelijk dat het een zeer zware middag zou gaan worden.

Pal na rust werd de verdediging van Heksenberg-NEC weer compleet uitgespeeld en werd 0-4 aangetekend gescoord door Mick Puts. Vervolgens “schroefde” Job Winkens de stand naar 1-5. De twee doelpunten van de zijde van Heksenberg-NEC en gemaakt door Sem van Dijk en Lindon Bayractaray waren nog noemenswaardig te noemen maar vielen veel te laat. Een goede les voor Heksenberg-NEC was dan ook dat iedereen tegen een subtopper op het scherpst van de snede moet spelen en meer dan 100 % moet geven om kans te maken. Dat was deze middag helaas niet aanwezig. Dus werd het team van Kevin Nowacki pijnlijk geconfronteerd met een 2-5 nederlaag. Overigens won Scharn destijds thuis ook al met 3-0 van Heksenberg-NEC.

Door deze verliezende wedstijd behield Heksenberg-NEC niettemin de 11e plaats op de ranglijst met 24 punten en staat nog 6 punten voor op SCG/Gronsveld die thuis van FC Gulpen verloor met 2-4. Voorlaatste opponent op de ranglijst, te weten het Kerkraadse KVC Oranje won verrassend met 1-0 van SV Hulsberg en winst was er ook voor Laura Hopel Combinatie als zijnde de laatste op de ranglijst. Zij wonnen met 1-2 bij Leonidas.

Kortom, het worden voor klassenbehoud en/of nacompetitie nog moeilijke drie wedstrijden. Komend weekeinde is er geen voetbal in de derde klasse A. Op zondag 12 mei speelt Heksenberg thuis tegen Bunde. Zondag 20 mei uit tegen SCG-Gronsveld en op zondag 26 mei komt KVC Oranje naar Heerlen-Noord. Een meer als spannend scenario voor degradatie en of klassenbehoud

Archieffoto en logo: Heksenberg-NEC

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert