Hoofdmenu

Kerkrade eert veteranen met Witte Anjerperk

Met het hijsen van de Veteranenvlag aan het Raadhuis en de opening van een Witte Anjerperk in het Stadspark heeft Kerkrade vandaag invulling gegeven aan de Nationale Veteranendag. De witte anjer is het symbool van de Nederlandse veteranen, militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden of hebben deelgenomen aan vredesmissies.
Wethouder Tim Weijers (openbare ruimte & vastgoed): “Ook op deze wijze betoont Kerkrade respect en waardering aan alle veteranen en geven wij op passende wijze gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag en het unaniem aangenomen voorstel van de gemeenteraad. Het Witte Anjerperk is een mooie aanvulling op de huisvesting bij Berenbos en op onze lokale veteranendag zoals de gemeente die beide al enkele jaren faciliteert”.
Foto gemeente Kerkrade