Hoofdmenu

KSV HELIOS STELT TELEUR: GEVOELIGE NEDERLAAG IN HAGEN 


De gewichtheffers van KSV Helios kwamen zaterdag in Hagen, nabij Dortmund, teleurstellend voor de dag in deel 1 van het tweeluik om de derde plaats in de Regionalliga NRW. In het uitduel tegen KG Hagen/Westerholt behaalde de Simpelveldse formatie het slechtste resultaat van dit seizoen.  De thuisvereniging haalde wél haar gebruikelijke niveau en won ruim: 288,8 tegen 201,4 kilopunten. 

Vooral op het onderdeel trekken presteerde de Helios-atleten fors onder hun gebruikelijke niveau. Er vielen minder dan 50 procent goede beurten te noteren. Na de pauze revancheerde het Helios team zich enigszins, maar liep de achterstand toch nog verder op.

Lichtpunt
Een uitzondering vormde Dani Steinschuld. De afgelopen maanden heeft hij de tiener uit voorzorg maar beperkt kunnen trainen, maar zoals in iedere wedstrijd pakte hij ook in deze wedstrijd in volle overtuiging zijn beurten aan. Met zes goede beurten bracht hij 62 kilo bij het trekken omhoog en met 83 kilo bij het stoten wist hij zijn persoonlijk record scherper te stellen.

Volgende wedstrijd
Gelet op het resultaat wordt het op 25 maart een helse klus voor KSV Helios om deze achterstand in de thuiswedstrijd in Simpelveld nog in te halen. Maar de na afloop zeer teleurgestelde coach Ralph Aretz is er zeker van dat de laatste wedstrijd in de competitie zijn team zich thuis zeer zeker zal en wil revancheren.

 

 

 

 

 

 Individuele uitslagen

NAAM

TREKKEN

STOTEN

TOTAAL 

KILOPUNTEN

Nina Steinschuld

55

66

121

31,0

Bas Goorden

67

76

143

17,0

Dani Steinschuld

62

83

145

45,0

Daan Huits

82

101

183

50,0

Max Vanhouttem

107

133

240

58,4

Helios atleet Dani Steinschuld haalde als enige zijn niveau

Foto Pierre Gielen