Hoofdmenu

Parkstad Inspecties versterkt marktpositie met overname Rogaco in Tholen

Schinnen – Parkstad Inspecties uit het Zuid-Limburgse Schinnen neemt Rogaco Inspectie & Advisering BV uit Tholen (Zeeland) over. Rogaco voert advies en inspecties uit aan gas- en stookinstallaties en brandstofleidingen in heel Nederland. Dit sluit naadloos aan op de dienstverlening van Parkstad Inspecties, dat organisaties, overheden en bedrijven naast gas- en stookinstallaties ook advies en inspecties aan elektrotechnische installaties en energieadvies aanbiedt.  

 Met deze overname verstevigt Parkstad Inspecties haar marktpositie op het gebied van inspecties aan gas- en stookinstallaties in Nederland en versterkt de organisatie haar kennis en expertise op dit gebied. “We zijn bijzonder trots op deze overname en verwelkomen alle nieuwe collega’s en klanten. Deze acquisitie sluit mooi aan bij de groeistrategie van Parkstad Inspecties die onze gas- en stookafdeling heeft uitgezet. We willen met deze afdeling graag verder groeien. Hierbij zijn de medewerkers en de klantenportefeuille van Rogaco van strategisch belang. Samen met het voltallige team van Rogaco bundelen we nu onze krachten en gaan we samen verder,” geeft Etiënne Hochs, algemeen directeur van Parkstad Inspecties aan.

“We zijn verheugd om deze transactie af te ronden en om met het team van Parkstad Inspecties samen te werken. Rogaco heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. Om deze groei in goede banen te kunnen leiden, is een professionaliseringsslag nodig om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Parkstad Inspecties heeft alles in huis om medewerkers van Rogaco verder te laten groeien. Rogaco-medewerkers worden al jaren door het zusterbedrijf van Parkstad Inspecties opgeleid. Hierdoor is Parkstad Inspecties geen vreemde voor hen,” zegt Ruud Visser, voormalig directeur en eigenaar van Rogaco.

Medewerkers en klanten

“We blijven investeren in het verbeteren van onze dienstverlening. Rogaco heeft net als Parkstad Inspecties kwaliteit van dienstverlening vooropstaan. Wij zien de medewerkers van Rogaco dan ook als toegevoegde waarde voor Parkstad Inspecties en verheugen ons erop om de focus op groei te verhogen. Daarbij sluiten de werkgebieden van Rogaco goed aan bij Parkstad Inspecties en streven we dezelfde kernwaarden na: onafhankelijkheid, veiligheid, kwaliteit en deskundigheid,” aldus Etiënne Hochs.

Met deze overname verandert er voor werknemers en klanten niet heel veel. Het kantoor in Tholen blijft behouden, afspraken worden voortgezet en vaste aanspreekpunten blijven gehandhaafd evenals de werkwijze en -processen. De medewerkers van Rogaco werken vanuit Parkstad Inspecties en inspecteurs blijven aangestuurd worden door hun collega’s in het kantoor in Tholen. Ruud Visser gaat zich in eerste instantie bezig houden met de integratie van de medewerkers van Rogaco naar Parkstad Inspecties. Daarnaast zal Ruud Visser het gezicht en de aanspreekpersoon worden voor de klanten van beide bedrijven met name gericht op stookinstallaties.

Bovendien zijn klanten van Rogaco met deze overname goed gebaat. Parkstad Inspecties blijft niet alleen garant staan voor een uitstekende service, ook biedt deze overname meer mogelijkheden voor hen. Zo voert Parkstad Inspecties ook SCIOS Scope 4d en 4g (inspectie aan verbrandings- en gasmotoren), SCIOS Scope 5a (inspectie aan installaties gestookt op vaste brandstoffen) alsook SCIOS Scope 14 (inspectie aan verwarmingssystemen in gebouwen). Daarnaast biedt Parkstad Inspecties haar klanten elektrotechnische inspecties en energieadvies.

Voor Rogaco alsook voor Parkstad Inspecties is het van belang dat alle medewerkers en hun klanten in goede handen zijn en dat de continuïteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd.

Over Parkstad Inspecties
Parkstad Inspecties is een landelijk werkend en onafhankelijk advies- en inspectiebureau. Het bedrijf inspecteert de veiligheid van en adviseert over gebouw gebonden elektrische installaties en (industriële) gas- en biomassa-installaties. Ook conditiemetingen van gebouwen voert Parkstad Inspecties uit evenals het geven van solide energie-adviezen.

Met zo’n 60 inspecteurs en adviseurs – aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Schinnen – werkt Parkstad Inspecties voor bedrijven, overheden, instellingen en instituten in heel Nederland. Parkstad Inspecties ondersteunt hen bij het maximaliseren van de veiligheid en in het omlaag brengen van de milieubelasting. De opleidingstak van zusterbedrijf Parkstad Opleidingen leidt inspecteurs en monteurs op voor inspectie en onderhoud van technische installaties en leert medewerkers van opdrachtgevers veilig te werken met deze installaties.

Over Rogaco Inspectie & Advisering BV

Rogaco opgericht in 2009 in het Zeeuwse Tholen, is een onafhankelijk SCIOS-gecertificeerd advies- en inspectiebedrijf voor gas- en stookinstallaties en brandstofleidingen. Veiligheid, kwaliteit en vakbekwaamheid vormen de basis van hun service. Het bedrijf voert Periodiek Onderhoud (PO), Periodieke Inspecties (PI) en Eerste Bijzondere Inspecties (EBI) uit voor de SCIOS Scopes 1, 2, 3, 5, 6, 7a, 7b en 7c.

Meer informatie
Meer informatie over Parkstad Inspecties BV: www.parkstad-inspecties.nl.

Meer informatie over Rogaco Inspectie & Advisering BV: www.rogaco.nl.(Volgend nieuwsbericht) »