Australische stergitarist TOMMY EMMANUEL in PLT Theater Heerlen met special guest Mike Dawes

TOMMY EMMANUEL

De wereldberoemde Australische gitarist Tommy Emmanuel keert dit voorjaar voor twee extra shows terug naar Nederland. Met zijn virtuoze fingerpicking style en een akoestische mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden vult hij zalen als het Sydney Opera House, Carnegie Hall in New York en afgelopen november nog het Amsterdamse Carré. Op woensdag 5 april kunnen liefhebbers van gitaarmuziek op topniveau terecht in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (info en tickets). Tommy Emmanuel wordt vergezeld door jonge Britse gitarist Mike Dawes

Gitarist van het allerhoogste niveau
Tommy Emmanuel, die als 6-jarige met zijn familie tourde als ‘‘The Emmanuel Quartet’ is uitgegroeid tot een van de beste gitaristen ter wereld en trotse houder van de titel Certified Guitar Player. Fans en experts zijn het erover eens dat het niet alleen zijn sublieme techniek is – Tommy speelt solo waar normaal minstens drie gitaristen en een percussionist voor nodig zijn – maar ook het ongebreidelde enthousiasme waarmee hij het publiek meetrekt in zijn optredens. De jaarlijks honderden uitverkochte shows over de hele wereld bewijzen dat Emmanuel in z’n ondertussen meer dan 50-jarige carrière niets heeft ingeboet aan virtuositeit en creativiteit en dat we hier nog steeds te maken hebben met een gitarist van het allerhoogste niveau. Of, volgens gitaarheld Chet Atkins “one of the best players I’ve ever seen”.

TOMMY EMMANUEL IN NASHVILLE, TN 2019

‘Accomplice Series Vol.3’
De  meest recente toevoeging aan de indrukwekkende discografie van Tommy Emmanuel is de 5-track EP die hij samen met vriend en collega fingerstyle gitarist Mike Dawes onder de titel ‘Accomplice Series Vol.3’ uitbracht. Emmanuel en Dawes bundelden hun krachten voor nieuwe bewerkingen van onder meer Nirvana’s ‘Smells Like Teen Spirit‘, ‘Fields of Gold’ van Sting en ‘Be My Mistake’ van The 1975.

Luister ‘Accomplice Series Vol.3 (Spotify).

www.tommyemmanuel.com

Foto: Alyssa Gafkjen
Tekst: Multimo Media