Zangeres, vocal coach, trouwambtenaar, moeder, actrice en presentatrice

Kun je jezelf even voorstellen, ben je getrouwd, kinderen?
Mijn naam is Marjolein Heijltjes, geboren in 1986 en opgegroeid in Kerkrade / Landgraaf. Voor de liefde zo’n 13 jaar geleden verhuisd naar Roermond en momenteel woonachtig in Herkenbosch met mijn man Emile en onze dochter Noa, geboren op 7 augustus 2019.

Wat was jouw favoriete vak op school?
Op de middelbare school vond ik muziek en gymnastiek eerlijk gezegd wel de allerleukste vakken. Biologie en geschiedenis vond ik erg interessant.

Wat wilde je worden toen je jong was?
Héél vroeger wilde ik dolfijnentrainster worden, later musicalactrice/zangeres.

Wat is nu je beroep en kun je hierover iets vertellen?
Mijn beroep is zangeres. Daarnaast ben ik presentatrice, actrice, vocal coach en trouwambtenaar/ceremoniespreker. Alles heeft eigenlijk te maken met entertainen. Ik ben in 2013 afgestudeerd aan musicalopleiding in Tilburg. In eerste instantie wilde ik perse musicalactrice worden, maar later merkte ik dat ik juist de afwisseling van het vak als zangeres zo leuk vond.

Wat is je grote passie en wat zijn jouw grootste drijfveren?
Mijn grootste passie is toch echt zingen en mensen raken. Mijn hart ligt, gezien mijn achtergrond, in het theater. Maar ook daar buiten geniet ik van elk moment dat ik op het podium sta.

Wat staat er nog op jouw bucketlist en welke persoon zou jij nog graag willen ontmoeten?
Er zijn wel een paar grote artiesten die ik zou willen ontmoeten, waaronder natuurlijk Helene Fischer. Ik heb enorm veel waardering voor haar als artieste, ze is een echte allround vakvrouw. En wat die bucketlist betreft, ik ben iedere dag al dankbaar voor alle toffe dingen die op mijn pad komen. Het is hard werken, maar dat is het allemaal waard. Natuurlijk heb ik nog hele grote dromen, zoals een keer op Broadway mogen spelen in een grote musical of touren met een eigen show/band. Mocht dit ooit gebeuren is dat natuurlijk te gek, maar zo niet dan is er geen man overboord hoor. Ik leef nu eigenlijk al de droom die ik als klein meisje had, op het podium staan met een microfoon in mijn hand en mensen, op wat voor manier dan ook, raken met mijn stem.

Wat inspireert jou en op wie ben je trots evenals op welke persoonlijke prestatie?
Mijn ouders zijn een grote inspiratie voor mij. Zij hebben mij altijd geleerd en laten zien dat niks vanzelf komt, dat je ergens keihard voor moet werken en dat zelfs dan het nog geen garantie is voor succes. Maar dat als je iets wilt, dat je er dan vol voor moet gaan en achteraf kunt terugkijken en kunt zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Daarnaast heb ik heel veel dingen in mijn carrière te danken aan mijn man Emile. We zijn inmiddels al meer dan 18 jaar samen dus hij kent mij door en door en heeft ook alle stappen in mijn carrière meegemaakt. Hij is altijd heel rustig en nuchter en houdt mij met beide benen op de grond. Hij steunde mij om mijn dromen achterna te gaan omdat hij ook zag dat ik op het podium toch echt het meest gelukkig ben. Sinds de geboorte van onze dochter Noa is het af en toe wel zoeken naar de juiste balans maar die weten we steeds beter te vinden.
Waarom ga je met plezier naar je werk en wat vind je zo leuk aan je werk, opleiding, hobby en het leven?
Ik heb van mijn grootste passie mijn beroep gemaakt en alleen al dat is reden genoeg om iedere dag met plezier te gaan werken. Ik sta het ene moment op een groot podium voor duizenden enthousiaste feestvierders te zingen. Het andere moment zing ik een prachtig liefdesliedje tijdens een huwelijksceremonie of uitvaart en weer een ander moment sta ik met een grote band met allemaal te gekke muzikanten op het podium waar ik super veel energie van krijg. Geen enkel optreden is hetzelfde. En dat dan weer afgewisseld met het werk als presentatrice, actrice en trouwambtenaar maakt dat er iedere keer weer een nieuwe uitdaging op mijn pad komt waar ik al mijn creativiteit en energie in kwijt kan.

Hoe besteed je jouw vrije tijd?
Aangezien ik heel wat uren werk, want naast het optreden gaat er ook heel veel tijd zitten in voorbereiden, trainen, repeteren, administratie, PR en social media, stemconditie bijhouden etc, kan ik echt genieten van tijd samen met familie en vrienden. Mijn gezin is voor mij heel belangrijk en waar mogelijk proberen we de tijd die we samen hebben ook zo goed mogelijk te benutten. Ik kan genieten van een goed gesprek met vrienden, maar ook een avond samen spelletjes doen, een dagje sauna of een bezoek aan het theater zijn voor mij de perfecte momenten om te ontspannen.

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt?
Op zakelijk vlak denk ik dat mijn eigen show op 22 april toch wel een ultiem hoogtepunt gaat zijn. Daarnaast mijn deelname aan I can see your voice op RTL 4 en tal van optredens en samenwerkingen met andere artiesten. Op persoonlijk vlak is de geboorte van onze dochter Noa echt het allermooiste moment uit mijn leven. Zij geeft mij een bepaalde rust, maar ook energie en structuur in het soms nogal chaotische artiestenbestaan.

Wat zijn jouw sterke en minder sterke eigenschappen?
Ik ben heel perfectionistisch en kritisch op mijzelf. Ik wil altijd het beste uit mezelf halen en dat werkt soms ook wel eens tegen mij. Aan de andere kant heeft het mij ook gebracht waar ik nu sta. Ik ben heel spontaan en sociaal en probeer altijd iedereen in zijn waarde te laten en er voor anderen te zijn. Ik kan soms ongeduldig en eigenwijs zijn, vul zelf maar in of dat goede of minder sterke eigenschappen zijn!

Ben je tevreden over de keuzes die je hebt gemaakt en zo niet wat zou je dan anders doen?
Natuurlijk zijn er dingen die ik anders had kunnen doen, en als ik met de informatie die ik nu had 15 jaar terug in de tijd kon gaan dan zou ik wellicht andere keuzes maken. Ik ben bijvoorbeeld pas later gestart met de musicalopleiding. Ik heb eerst HBO Facility Management gestudeerd en ook afgerond. Soms denk ik wel eens dat ik eerder volledig voor de muziek had moeten gaan. Maar ik heb ook de jaren nodig gehad om mijzelf te leren kennen, te ontdekken wat ik nou echt wilde, waar mijn passie lag en daar vol voor durven gaan. En door die ervaringen en kennis sta ik waar ik nu sta en kan ik nu wat ik doe. Terugkijken kan altijd, maar dingen waar je niks meer aan kunt veranderen moet je loslaten, ervan leren en dan loslaten en volle kracht vooruit!

Wat zijn je ambities en waar zie je jezelf over pakweg 5 jaar?
Ik wil het allerliefste gewoon blijven zingen, mezelf nog meer ontwikkelen met een heel fijn team om mij heen. De show op 22 april, ‘Atemlos und mehr, de Helene Fischer tribute’ in de Rodahal is voor mij een droom die uitkomt. Samen met een te gekke live band met stuk voor stuk top muzikanten en daarbij ook nog eens 6 stralende en energieke danseressen maken we er een groot feest van. Ik hoop dat we met die show kunnen gaan ‘touren’ door heel het land.

Als je overal zou kunnen wonen, waar zou je dan willen wonen?
Liefst zo dicht mogelijk bij mijn familie en vrienden. Heb ik hen om mij heen dan voel ik mij overal thuis. Heel cliché, maar voor mij wel echt waar.

Wat maakt jou boos en wat is je grootste angst en irritatie?
Ik kan heel slecht tegen onrecht en bedrog. Je kunt met mij alle kanten op als je maar eerlijk en oprecht bent. Een andere mening respecteer ik en ik hoor ook altijd graag hoe anderen tegen dingen aan kijken want dat geeft vaak hele interessante en nieuwe inzichten. Ik kan alleen heel slecht tegen mensen die zomaar overal een mening over hebben zonder erbij na te denken of rekening te houden met andermans gevoelens.
Mijn grootste angst is om dierbaren te verliezen. In de afgelopen jaren hebben we al afscheid moeten nemen van een aantal hele belangrijk personen in ons leven, sommigen zelfs nog op hele jonge leeftijd en dat is echt het moeilijkste dat er is.

Wat maakt jou aan het lachen en hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?
Als anderen gelukkig zijn kan ik daar intens van genieten. Ik kan daarnaast echt heel erg lachen om domme en droge grapjes, om mijn eigen onhandigheid en blooperfilmpjes. Mijn vrienden zouden mij denk ik omschrijven als sociaal, loyaal, vol energie, ambitieus en af en toe een beetje gek.
Als je kon tijdreizen, naar welk jaar zou je teruggaan?
Dat is een hele goeie vraag. Ik denk naar de eerste paar jaar van mijn leven, omdat ik mij daar nauwelijks iets van kan herinneren. Nu ik zelf een dochtertje heb wil ik nog wel eens zelf beleven hoe het leven is als 3-jarige peuter en hoe ik toen tegen de wereld aankeek.

Tenslotte: als je een dag alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?
Zwemmen met dolfijnen in het wild, zingen op Broadway, orka’s en walvissen spotten op open zee, het noorderlicht zien, heel veel sushi eten en dansen tot de zon opkomt! En dan het liefste in het bijzijn van al mijn vrienden en familie.

 

Contact Marjolein Heijltjes
Zangeres – Vocal coach – BABS
Telefoonnummer: +31 – 6 55 15 21 97
E-mail: info@marjoleinheijltjes.nl
Website: www.marjoleinheijltjes.nl