24 september 2024

Heksenberg-NEC worstelt met zich zelf en verliest helaas thuis met 1-2 van FC Landgraaf

Afgelopen zondag 16 april waren de weersomstandigheden nu niet bepaald rooskleurig te noemen. De lucht was, vlak voor de thuiswedstrijd tegen FC Landgraaf, te omschrijven als licht mistig en grijs. Niettemin liet voor het beginsignaal een zonnestraaltje zich even van een goede zijde zien. Ook deze confrontatie met FC Landgraaf stond in het teken van wederom een zes punten wedstrijd. Zoals bekend zijn er tot nu toe al een aantal gespeeld.

Op deze aprilzondag ontving Heksenberg-NEC op haar eigen sportpark De Varenbeuk uit buurgemeente Landgraaf de gelijknamige voetbalvereniging FC Landgraaf. Tot voor deze wedstrijd bezette de Landgraafse gasten de voorlaatste plaats op de ranglijst in de derde klasse B met 15 punten uit 19 wedstrijden. De thuisclub veroverde uit 18 wedstrijden 23 punten. Conclusie, voorafgaande aan dit duel het gegeven dat er door Heksenberg-NEC gewonnen moest worden van laagvlieger FC Landgraaf. Daar was iedereen, die een oprecht warm hart heeft voor de thuisclub, het roerend met elkaar over eens. Het is immers zo dat de ploeg de komende weken alle zeilen moet bijzetten om evt.de nacompetitie te ontlopen, anders wordt het eigenlijk erg moeilijk. Want er wachten nog “pittige” wedstrijden tegen o.a. SV Hulsberg, KVC Oranje (Bleijerheide/Kerkrade) en WDZ (Bocholtz).

Toch begon de ploeg van Kevin Nowacki voortvarend. Sterker nog: er kon eigenlijk gesproken worden van zelfs redelijk explosief aanvallend voetbal. Dit werd terecht afgeleid uit het feit dat Heksenberg-NEC, middels Steven de Winter, Jasper Braad en Emircan Cepni, enkele gevaarlijke aanvallen aan de dag legde. Dientengevolge was de thuisploeg behoorlijk gevaarlijk en een doelpunt slechts een kwestie van tijd zou zijn. En dat kwam ook uit, toen Emircan Cepni, de bal van dichtbij langs de Landgraafse doelman Jaimy tikte 1-0. Dit doelpunt inspireerde schijnbaar ook het zonnetje, want begon wat meer te schijnen. Dus gingen de toeschouwers er maar eens goed voor zitten, uiteraard van thuisclubzijde voor nog meer doelpunten.
                                                                                                                       

Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het viel namelijk op dat er heel veel kansen nodig zijn om te scoren. Enkele schoten van afstand door Zuedion Fonseca en Randy Quadackers gingen hoog over en zo als vaker gehoopt kon hierbij een beetje geluk gebruikt worden. Maar hoe langer een tweede doelpunt voor Heksenberg-NEC uitbleef, des te meer kroop de Landgraafse ploeg uit hun schulp en werd zelfs ook gevaarlijk. Gevolg: enkele keren moest de verdediging van Heksenberg-NEC ingrijpen en was doelman Kay van Eijk met een uiterste krachtinspanning nodig om een doelpunt van de bezoekers te voorkomen. 

Maar helaas voor de thuisclub was het uitstel van executie. Want uiteindelijk werd FC  Landgraaf te gevaarlijk. Via een gelukkig afstandsschot van Sven van Haren van FC. Landgraaf, door de benen van Kyllian Yacoub, kon doelman Kay van Eijk deze bal niet meer keren en was de gelijkmaker 1-1 “geboren”. Langzaam kroop er iets van irritatie in de ploeg, wellicht gedragen door de vele kansen en de matige afwerking. In de eerste helft had een voorsprong met ruimere marge niet misstaan.
                                                                                 

De tweede helft vocht de thuisploeg vooral met zichzelf, en hanteerde vaak de lange bal om de spitsen in stelling te brengen. helaas zonder al te veel resultaat. Voor Landgraaf kwam er nog een uitbraak over rechts, de voorzet werd vanaf de linker kant door Kay van Haaren ingeschoten. Helaas kon doelman van Eijk nu ook niets anders doen dan de bal uit het net te halen 1-2 dus. Enkele krachttermen van de thuisploeg waren het gevolg. met nog ca 10 minuten op de klok moest Heksenberg-NEC alles geven en vol op de aanval gaan. Dit resulteerde in twee kansen die er helaas weer niet in wilden. De zon was weg, een grijze dag en de regen was nabij. Het eindsignaal maakte een eind aan een rommelige chagrijnige zondagmiddag 16 april op sportpark De Varenbeuk. 

Zondag 23 april krijgt Heksenberg-NEC weer een nieuwe kans om nu wel succes te boeken en wel in de thuiswedstrijd, te beginnen om 14.30 uur op sportpark De Varenbeuk, tegen FC Gulpen. Saillant detail: beidde teams hebben momenteel ieder 23 punten uit 19 wedstrijden.

Foto’s: Patrick Hoogeveen