24 september 2024

Donderdagmiddag presenteerde de Vereniging Tiny Wonen Limburg en Beleef Kerkrade in de HuB in Kerkrade een kennismiddag.  De aanwezigen kregen een uitgebreide presentatie en uitleg van de ervaringsdeskundigen Marjolein Jonker,  Marjolein in het klein en Marjolein Berghuis van “Nieman Raadgevende Ingenieurs”.

Ondanks dat er veel tekst en uitleg gegeven werd waren er toch veel vragen met betrekking tot het faciliteren en ruimtelijk realiseren. Deze werden door de experts op een duidelijke manier beantwoord.

Wethouder Tim Weijers en projectleider Marco Theunissen gaven alle genodigden met gepaste trots een goed beeld hoe de gemeente Kerkrade het Pilot-project Tiny Houses Carisborg heeft aangepakt en gerealiseerd.

Wethouder Henk Reijnders en projectleider Jeffrey Bindels van de gemeente Beekdaelen lieten zien hoe het project in hun gemeente:  de Tiny House Beekdaelen “Op de Bies Schimmert” is aangepakt. 

De bus: “Beleef Kerkrade”  reed de genodigden naar de wijk “Vink” om daar een korte wandeling te maken en het door natuurschoon omringende woongebied Tiny Houses Carisborg te bezoeken. 

Het  was ongetwijfeld een leerzame middag voor degene die in hun gemeente dergelijke huisjes willen realiseren.


Foto’s: Peter Trompetter Fotografie
Tekst: Peter Trompetter