Contactdag Kruisen en Kapellen in Simpelveld. Zaterdag 13 mei

Contactdag Kruisen en Kapellen in Simpelveld

De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zet zich al bijna 70 jaar in om het klein-religieus erfgoed in Limburg te beschermen en te onderhouden. Op zaterdag 13 mei houdt de stichting haar jaarlijkse contactdag voor alle vrijwilligers in Limburg die meehelpen bij het behoud en beheer van kruisen, kapellen, beeldengroepen of Lourdesgrotten. De middag vindt dit jaar plaats in het museum ‘De Schat van Simpelveld’. In en rond dit voormalige klooster is een unieke collectie religieuze kunst en klein-religieus erfgoed te vinden.

Het museum is gevestigd in het voormalige moederhuis van de zusters van het Arme Kind Jezus. De zusters runden scholen en kindertehuizen, maar hielden zich ook bezig met religieuze kunst. Ze borduurden prachtige liturgische gewaden en stonden ook bekend vanwege hun wassenbeelden voor kerstgroepen. In hun voormalige klooster is nu een heel mooi museum met religieuze kunst gevestigd, waarvan een deel door de zusters zelf is gemaakt. Zeer de moeite waard is ook het zogeheten Hellingbos achter het klooster, waar een Lourdesgrot, een kruisweg, diverse kapelletjes en een begraafplaats te vinden zijn.

Iedereen die zich bezighoudt met kruisen, kapellen en ander klein-religieus erfgoed is van harte welkom tijdens de contactdag. Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Deelname kost € 15,- per persoon (inclusief entree museum, rondleiding en consumpties), ter plekke te voldoen.

Kijk voor aanmelden en meer informatie op de website van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg.

Kruisenenkapelleninlimburg

Tekst en foto: Bisdom Roermond