Pelgrimswandeling van Drielandenpunt naar Heiligdomsvaart in Aken

Net als Maastricht en Susteren kent ook Aken een Heiligdomsvaart. Deze vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 19 juni. Op de tweede dag van de Heiligdomsvaart – zaterdag 10 juni – is er een Euregionale pelgrimstocht vanaf het Drielandenpunt in Vaals naar de Dom in Aken. Belangstellenden kunnen meewandelen.

Aan deze pelgrimstocht wordt meegewerkt door de bisdommen Aken, Hasselt, Luik, Luxemburg en Roermond. Belangstellenden lopen die dag vanaf het Drielandenpunt naar de Katschhof in het centrum van Aken, waar vervolgens een openluchtviering plaatsvindt.

De wandeltocht van ongeveer 6 kilometer start op zaterdag 10 juni om 8.00 uur vanaf het Drielandenpunt in Vaals. Onderweg zijn er enkele korte bezinningsmomenten. De verwachting is dat de pelgrims rond 10.00 uur bij de Dom aankomen. Om 9.45 uur kunnen belangstellenden voor wie de hele route te lang is zich op de Sankt-Jakobplatz in Aken aansluiten. Van daaruit is het niet ver meer naar de Dom.

Om 11.00 uur is er een openluchtmis met honderden andere deelnemers aan de Heiligdomsvaart. Na de viering is er gelegenheid om de Dom te bezoeken en de relieken te vereren. Daarna kan iedereen op eigen gelegenheid lunchen. Om 15.00 uur is er een korte gebedsdienst met slotzegen in het klooster van de zusters franciscanessen in de Elisabethstraße.

Wie wil kan daarna teruglopen naar Vaals of op eigen gelegenheid of met het openbaar vervoer terugreizen. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via de website.

Aanmelden Pelgrimswandeling

Tekst en foto: https://www.bisdom-roermond.nl