Milan Merckelbagh tevreden na moeizaam begin

Op de Motorsport Arena Oschersleben heeft Milan Merckelbach goed weten te scoren tijdens de tweede wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft. In de trainingen verliep het niet vlekkeloos maar de student wist zich goed te herpakken en scoorde een achtste en zesde plaats rijden de races. In de tussenstand zakt de Heerlenaar naar de zesde plaats. De overwinning ging naar landgenoot Twan Smits die beide races won en de nieuwe leider is in de tussenstand.

Trainingen:
Zowel de vrijdag als zaterdag verlopen moeizaam voor Milan die zijn draai niet kan vinden op het circuit. Met een zestiende startplaats is hij dan ook zeker niet tevreden aan de andere kant bij een seconde wint start je vanaf de zevende plaats. Na de laatste tijdtraining worden de mouwen opgestroopte bij het Hertrampf Yamaha Racing Team en de machine wordt helemaal verbouwd. Alles wordt aangepast want “als het niet linksom wil, dan proberen wij het rechtsom” was de gedacht.

Wedstrijden:
De start van de eerste race is heel goed en Milan weet maar liefst zes plaatsen goed te maken. Hij komt dus in de top tien uit de eerste ronde om zich vervolgens op te werken naar de achtste plaats. Een groepje van vijf rijders knokt om de zevende plaats en dat zorgt voor een prachtig gevecht. De Yamaha-coureur weet zich goed te handhaven in de groep en hij stuurt zijn machine op een achtste plaats over de finish.

De tweede start is nog veel beter en Milan weet als zesde uit de eerste rechterbocht te komen! In de eerste ronde worden er vervolgens twee plaatsen verloren maar in de volgende ronde wordt Leon Orgis weer terug gepakt. Dit duo laat elkaar de rest van de uit 15 ronden bestaande race niet meer met rust. Sterker nog beide weten de aansluiting te vinden bij De Vleeschauwer en Stadelmann waardoor het gevecht gaat om de vijfde plaats! Het is een machtig mooi duel dat vanuit de pits vol spanning wordt gevolgd. Heel even weet de Heerlenaar de vijfde plaats in zijn bezit te krijgen maar deze kan hij niet vast houden. In de laatste ronde gaat leider Van der Voort onderuit en dat zorgt ervoor dat Milan in de laatste ronden nog een plek winst boekt en als zesde over de finish komt.

Uitslagen IDM #2; Oschersleben, Duitsland:
Race 1
1. Twan Smits NL Yamaha
2. Michal Prasek CZ Triumph
3. Andreas Kofler A Yamaha
4. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki
5. Thomas Gradinger A Yamaha
8. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2:
1. Twan Smits NL Yamaha
2. Thomas Gradinger A Yamaha
3. Andreas Kofler A Yamaha
4. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki
5. Yves Stadelmann CH Yamaha
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Twan Smits NL Yamaha 90
2. Andreas Kofler A Yamaha 59
3. Melvin van der Voort NL Yamaha 54
4. Thomas Gradinger A Yamaha 49
5. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki 45
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha 37

Volgende keer:
Voor de tweede wedstrijd van deze serie gaat het ‘circus’ naar Tsjechie. De races op het Autodrom Most worden verreden op 24-25 juni

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Milanmerckelbagh.com / Dino Eisele