25 september 2024

Verrassende waardering voor praktijkhouder Marco Robijns Fysiotherapie Heerlen-Noord

fysiotherapie Heerlen-Noord is opgericht in 1972 te Heerlerheide. Sinds 1991 is de praktijk bekend onder de naam Fysiotherapie Heerlen Noord. De huidige praktijkhouders Marco Robijns en Luc van Venrooij bouwen op een jarenlange ervaring en een onderlinge samenwerking. De praktijk bestaat uit drie vestigingen gelegen in Heerlen-Noord en een dependance in Brunssum. Wij bieden een breed scala aan behandelmogelijkheden aan door hoog gekwalificeerde en ervaren therapeuten, zodat voor al uw klachten van het bewegingsapparaat bij hen aan het juiste adres bent. Deze fysiopraktijk kenmerkt zich door een actieve en persoonlijke benadering van de patiënt welke al veertig jaar centraal staat.

             

Fysiotherapie Heerlen Noord helpt je weer bewegen, mede ook dank zij het groot aantal hoogwaardige fysio specialiteiten. Daarvoor staat een kwalitatief en accuraat team garant. Binnen dit team is (huidig)-praktijkhouder Marco Robijns al sinds 1986 werkzaam in Heerlen-Noord en doet dit nog altijd met veel plezier en toewijding. Bovendien is hij een gewaardeerd collega in de regio en bovendien een fijn mens en geweldige compagnon voor Luc van Venrooij en samen met Tiny al jaren nauw betrokken in Heerlen-Noord. Heeft veel aandacht voor de mens en staat steeds open voor een goed gesprek. Ook is hij positief kritisch ten aanzien van zijn eigen handelen alsook van de collega’s. Als missie staat hij voor het leveren van goede zorg in de wijk en is zeer betrekken bij patiënten en daarnaast vol humor en goed humeur.

Niet zo verwonderlijk dat zijn fysiotherapie status omvangrijk te noemen is. Juist door de omvangrijk van de studie en staat van dienst van Marco Robijns beperkt dit artikel zich tot enkele belangrijke gegevens. Hij is in 1985 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie Heerlen en is in Seedorf werkzaam geweest in de fysiopraktijk van de Nederlandse Landmacht. Was werkzaam bij Fysiotherapie Reuvers en ook medepraktijkhouder/directeur. Behaalde diploma Manuele Therapie en later ook de masterdiploma. Was ook docent Manuele Therapie, Masteropleiding en bij de SOMT-opleiding. Behaalde aan de Vrije Universiteit Brussel de academische graad van Master/Manuele therapie als doctorandus. Verder gespecialiseerd in Echografie, Diagnotische consulten en is Advanced Clinical Practitioner.


Deze opgesomde positieve impact over Fysiotherapie Heerlen-Noord en dan speciaal betreffende praktijkhouder Marco Robijns trok de aandacht van de heer Rijvers, een bewoner in Heerlen-Noord. Hij was, nadat hij alles over Marco Robijns gehoord en gelezen had, van mening dat hiervoor toch een beloning, c.q. waardering., tegenover moest staan. Hij besloot dan ook om zijn voelhorens uit te gaan steken en dan in het bijzonder bij de gemeente Heerlen. Toekenning van evt. een beloning/waardering ging uiteraard niet vandaag op morgen. Er ging nogal enige tijd overheen alvorens hij groen licht hiervoor kreeg.

                                                                                                                                                                                

Onlangs kreeg de heer Rijvers, tot zijn grote opluchting en blijdschap voor zijn inzet t.b.v. Marco Robijns, dan ook groen licht en werd er, zonder dat Marco op de hoogte was, een korte feestelijk getinte bijeenkomst gehouden in de hoofdvestiging op de Navolaan. Tijdens deze bijeenkomst werd, namens de gemeente Heerlen, Marco Robijns in gezelschap van zijn echtgenote Tiny in lovende bewoordingen toegesproken door wethouder Martin de Beer. (Economie en Arbeidsmarkt, Financiën en Sport, Duurzaamheid, Heerlen-Noord). Hij liet o.m. weten dat Fysiotherapie Heerlen en Marco Robijns verankerd zijn in Heerlen-Noord. Hij onderstreepte zijn loftuiting door Marco een verdiend passend kunstwerk beeldje te overhandigen. Aan initiatiefnemer de heer Rijvers de taak om Marco Robijns en zijn echtgenote Tiny tevens een prachtig bouquet bloemen aan te bieden. Dat Marco zeer verguld was met dit huldebetoon mocht overduidelijk blijken. 

Foto’s en Tekst: Callie Steijaert