Jaren geleden besloten José Bouwels en Aline Ploeg te stoppen met het eten van vlees en dierlijks producten vanwege dierenleed.  Inmiddels is vegan eten een trend. De leefstijl heeft een positieve impact op het milieu en de wereldvoedselverdeling. Tijdens zomer maan fest brachten zij het thema onder de aandacht. Zij begonnen zomer maan fest met hart en ziel uit liefde voor alle dieren en de liefde voor Heerlen.

Drie dagen lang een gezellig feestje, met heerlijk plantaardig eten gemaakt door food-ondernemers uit Heerlen en omgeving.

Of je nou Pannekoeken met tofu scramble en vegan bacon wilt of  een plantaardige empanada, een burger mét vegan kaas. Het kan allemaal. Later op de avond nog een portie bitterballen van oesterzwammen. Met bubbletea of een biertje. En dansen op fijne muziekjes. Dat is zomer maan fest in Heerlen.

Ook dit jaar toveren José Bouwels en Aline Ploeg, het Maanplein in Heerlen weer om tot een gezellig festivalterrein voor de derde editie van zomer maan fest.  Vanuit de gedachte mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten kennismaken met plantaardig eten zijn zij “zomer maan fest”  gestart. Een gratis toegankelijk, kleinschalig vegan foodfestival in het Maankwartier in Heerlen.

In 2021 waren zij het eerste vegan foodfestival in Limburg, en dat zijn ze nog steeds.

Bandjes, DJ’s, gezelligheid en vegan food. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Datum en tijden:  vrijdag 1 september van 16.00 – 23.00 uur, zaterdag 2 september van 14.00 tot 23.00 uur en zondag 3 september van 14.00 – 21.00 uur op het Maanplein in Maankwartier Heerlen.

Iedereen is welkom!

Fotobron