Wijk Heksenberg-Heerlen met veel muzikale tamtam verrast door bijna jubilerende Diversäo Sambaband

Afgelopen vrijdag 28 juli werden de bewoners van de wijk Heksenberg/Heerlen met veel muzikale tamtam verrast. Dit middels een rondgang door de straten van Heksenberg door bijna jubilerende Diversäo Sambaband Heerlen. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want iedere vrijdagavond wordt er, met heel veel plezier, gerepeteerd in Gemeenschapshuis Hekenberg Hei Grindelweg 84. Omdat de Sambaband in september a.s. dus 10 jaar bestaan meende zij er promotioneel goed aan te doen om alvast aandacht te vragen voor de komende jubileumviering welke op zaterdag 16 september, eveneens in Gemeenschapshuis Heksenberg gehouden zal worden. De muzikale tamtam rondgang werd zeer op prijs gesteld door de vele wijkbewoners die naar buiten waren gekomen om de Sambaband te kunnen zien langs trekken. Chapeau toch.                                                                                                     

Genoemde band is in 2013 opgericht door Nick Houben & Jeffrey van Asten en is inmiddels uitgegroeid tot een heus muzikaal fenomeen in de regio.. De nu bijna jubilerende Sambaband speelt, zo vernemen we, onder het motto “Making Music and Having Fun”. Daarmee doen ze hun naam Diversão! letterlijk eer aan. De vertaling van Diversão!” uit het Portugees betekent immers Plezier!“. Wie wil immers geen plezier maken? Iedereen toch? De band, met hun enthousiaste leden, brengt een mengeling van opzwepende eigen ritmes, maar ook de welbekende TimbaladaBatucada en Samba Reggae ten gehore. Tijdens de carnavalsperiode gaan ze gekleed in spectaculaire carnavalsoutfits. Door het jaar heen dragen ze diverse kleding. Zwart, wit of een combinatie hiervan, niets is hun te gek. Ook hebben ze een eigen ontworpen Diversão! shirt.                                                                                                                        

Zoals bekend, zeker voor kenners en liefhebbers, zorgen tijdens de wereldberoemde carnavalsoptochten in Rio de Janeiro, de zogenaamde Bateria’s voor de opzwepende sambaritmes. Dat dit niet alleen weggelegd is voor de Brazilianen, blijkt uit het feit dat de leden van Diversão! Sambaband voornamelijk uit de regio Parkstad komen. De afgelopen bijna 10 jaar heeft Diversão! in binnen en buitenland succesvol optredens verzorgt.

Zoals aangegeven viert de Diversão! Sambaband op zaterdag 16 september haar 10 jarig bestaan. Dit middels een gezellige feestavond in Gemeenschapshuis Heksenberg waar iedereen welkom is. Het wordt een knalavond  met de alom bekende feestband TONCA Live. Zaal open 19.00 uur er zijn nog kaartjes beschikbaar a €5,- per persoon (exclusief €1,- servicekosten). Bestel via www.diversao.nl en https://bit.ly/toncalive. Met de aankoop van een entreeticket wordt tevens de Diversão! Sambaband gesteund. Doen dus.

Foto’s: Diversão! Sambaband

Redactie ParkstadActueel: hfd/eindredacteur Callie Steijaert

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen