“Together in Harmony” 3-korenconcert in Treebeek op 30 september

Together in Harmony

Popkoor Jokola, jeugdkoor “de Pareltjes” en vocaal ensemble Canto Rinato treden op in de Pelgrimskerk.

Canto Rinato bestaat uit een 24-tal dames en heren, afkomstig uit heel Limburg, die met veel toewijding en passie de muziek achter de noten willen ontdekken om vervolgens de muzikale emoties met het publiek te delen. De keuze van hun muziek is onderscheidend en exclusief. Voor de luisteraar is het een bijzondere ervaring dit ensemble muzikaal te ontmoeten. Vocaal ensemble Canto Rinato beleefde onder leiding van Anton Kropivšek succesvolle optredens in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië en wist het hart van vele muziekliefhebbers te bereiken.

Popkoor JOKOLA vindt haar thuisbasis in Brunssum er staat bekend om haar enthousiaste en frisse uitstraling. Het koor is in 1981 opgericht open voor iedereen die van samen zingen en gezelligheid houdt. Popkoor JOKOLA heeft in de loop der jaren een groot en afwisselend repertoire. Ook is er een uitgebreid kerstrepertoire. Het koor telt op dit moment rond de 50 leden en staat onder leiding van dirigent, arrangeur en pianist Ralph Hamer. In juni 2023 is popkoor JOKOLA door het VNK-Limburg uitgeroepen tot “Inspiratiekoor 2023-2025”.

In 2019 ging het koor er met de winst in de categorie Grote koren vandoor, eveneens tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond.

Daar is de kiem voor het optreden van “Together in Harmony” gelegd met Canto Rinato dat ook in 2019 “Limburgs koor van het Jaar” werd. Diverse optredens en muzikale uitdagingen lagen voor beide koren in het verschiet en toen viel alles stil door corona…. Nadat de draad in 2022 weer langzaam kon worden opgepakt is er achter de schermen veel werk verzet om “Together in Harmony” vorm te geven. Canto Rinato en popkoor JOKOLA verheugen zich daarom des te meer op de medewerking van “de Pareltjes” eveneens onder leiding van Ralph Hamer.

Jeugdkoor “De Pareltjes” repeteert in het parochiehuis van de Langeberg in Brunssum. Het koor bestaat momenteel uit 15 á 20 leden in de leeftijd van 6 tot 20 jaar. In november 1982 is het koor opgericht door Anton Kropivšek. Sinds 1 september 2018 heeft Ralph Hamer de muzikale leiding.

Het koor luistert in de regio Brunssum veel kerkdiensten en Kerstvieringen op. Ook de bewoners van diverse verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen regelmatig genieten van een optreden. 

Onder het motto: “Jong geleerd is oud gedaan” bewijzen “de Pareltjes” dat je met zingen niet vroeg genoeg kunt beginnen. Diverse oud-leden hebben inmiddels hun weg gevonden in andere koren waaronder JOKOLA en Canto Rinato of zelfs in beide koren. 

De familie Kropivšek heeft sowieso een unieke band met “de Pareltjes”. Iedereen in de familie heeft dit bijzondere jeugdkoor voor langere of kortere tijd gedirigeerd. 

“Together in Harmony” is daarom een meer dan toepasselijke titel van dit concert dat plaatsvindt op zaterdag 30 september in de Pelgrimskerk van Treebeek.

Aanvang: 19:00 u. Entree: VRIJE GAVE. Zaal is open vanaf 18:30 u.

Foto en Tekst: Together in Harmony