Alzheimer avond

Op woensdag 8 november a.s. wordt door Alzheimer Nederland Afdeling Parkstad Limburg in samenwerking met de gemeente Voerendaal een Alzheimer Informatie Avond georganiseerd in de Raadzaal, Raadhuisplein 1 te Voerendaal. 

De officiële opening wordt verricht door Math Gulpers, voorzitter van Alzheimer Afdeling Parkstad Limburg en Harry Coenen, wethouder Gezondheidszorg van gemeente Voerendaal.

De opening begint om 19.00 uur met een inloop, de bijeenkomst start om 19.30 uur.

Op deze Alzheimer Informatie Avond zal dr. Kay Deckers een lezing houden over “Houd je brein gezond! Hoe verklein ik de kans op dementie?”

Het aantal mensen met dementie gaat de komende jaren flink toenemen. Er is helaas nog geen medicijn dat dementie kan genezen. Wel weten we inmiddels dat we de kans op dementie potentieel met 40% kunnen beïnvloeden door een (hersen)gezonde leefstijl te hanteren. Tijdens deze lezing vertelt Kay Deckers meer over wat u zélf kunt doen om de kans op dementie te verkleinen. Hij zal uitleggen wat dementie is en een korte geschiedenis schetsen van het onderzoeksveld naar risicoreductie van dementie. Hij vertelt wat risico- en beschermende factoren van dementie zijn en geeft u een inkijkje in (lopende) onderzoeksprojecten van het Alzheimer Centrum Limburg zoals de ‘’we zijn zelf het medicijn’’ campagne en de MijnBreincoach app.

Dr. Kay Deckers is neuropsycholoog/epidemioloog en werkt als universitair docent bij het Alzheimer Centrum Limburg en de School for Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht. Zijn onderzoek richt zich op de risico- en beschermende factoren van cognitieve achteruitgang en dementie. Hij zet zich verder in voor een hersengezonde samenleving. Zijn persoonlijke missie is om risicoreductie van dementie (ofwel bevordering van de hersengezondheid) een vast gespreksonderwerp te laten worden in de reguliere huisartsenzorg.

Foto en Tekst: Alzheimer Afdeling Parkstad Limburg