Heksenberg-NEC kan z’n draai maar niet vinden. Gezien de kwaliteiten is positieve draai dringende noodzaak

Heksenberg- NEC

Afgelopen zondag werd qua ranglijst de tóch wel belangrijke wedstrijd gespeeld tegen het iets lager geklasseerde Hulsberg. Deze wedstrijd moest na de goede prestatie, gelijkspel van vorige week tegen de koploper Sporting Heerlen, het nodige zelfvertrouwen gaan geven. Helaas kwam het weer niet goed. De instelling van vorige week ten spijt, was de winnaarsmentaliteit die je bij zo’n wedstrijd nodig hebt ver te vinden en zal er dus de komende weken nóg harder gewerkt moeten worden.

Ondanks dat de mannen van Kevin Nowacki een licht veldoverwicht hadden waren de échte uitgespeelde kansen weer op een hand te tellen. Daarentegen gaf men ook niks weg totdat Hulsberg bij een discutabele situatie, door Fabrice Houtvast, kon scoren. 0-1. Ondanks het verzoek om een buitenspelsituatie na te vragen bij de grensrechter wees de scheidsrechter resoluut voor doelpunt.

De tweede helft werd door Hulsberg met man en macht verdedigd en daar had Heksenberg-NEC dan ook weinig op te antwoorden. Zo zit Heksenberg-NEC nu in de onderste regionen en bezet men de voorlaatste plaats op de ranglijst met 8 punten uit 8 wedstrijden. Maar het is allemaal een vertekend beeld omdat de afstand tussen de meeste teams heel vrij klein is. SV Hulsberg, Scharn en Weltania hebben evenveel punten, alleen heeft Heksenberg-NEC al een wedstrijd meer gespeeld.                                                                                                                  

Niettemin is het zaak voor Heksenberg-NEC dat het wel anders moet gaan lopen wil men straks niet zover in de gevarenzone zitten dat het héél moeilijk gaat worden. Gezien de kwaliteiten die in het team zitten eigenlijk ongelooflijk. Het is dan ook te hopen dat de spelers zich samenpakken en de draai naar het positieve terug weten te vinden. Keihard blijven werken is vanaf nú de basis en nu de resultaten nog. Komende zondag 19 november is hiertoe dan ook de gelegenheid om er gevolg aan te geven. Op het programma staat immers de uitwedstrijd naar Gulpen. Dus de mannen van Kevin Nowacki kunnen alle support gebruiken.

Toegevoegde belangrijke informatie:

De wedstrijdbal tegen Hulsberg werd geschonken door van Zundert bestratingen. Door het wegvallen van Profifloor als een van de hoofdsponsoren heeft de vereniging een nieuwe sponsor aan zich weten te verbinden en wel Dylano van Zundert. Vanuit de vereniging gaat uiteraard dan ook de dank uit naar (DVZ-bestratingen) Dylano van Zundert, zijnde een welkome financiële injectie voor de vereniging.

 

                                                                                                                                 

Heksenberg-NEC houdt maandag 20 november a.s. haar Algemene Ledenvergadering (ALV) op sportpark De Varenbeuk in zaal The Move. Aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30 uur. Alle leden zijn hiertoe van harte welkom.   

 Foto’s: Heksenberg-NEC
 Redactie ParkstadActueel: hfd/eindredacteur Callie Steijaert