Wie worden de nieuwe Jubileum heerser(s) van “C.V. DE BEEREN” wijk Beersdal-Heerlen

C.V. De Beeren

Carnavalsverenigingen die 66 jaar bestaan, in carnavalstermen aangeduid als 6 x 11 jarig bestaan, zijn overigens maar op 10 vingers te tellen. Een van deze op 10 vingers tellende 6 x 11 jubilerende carnavalsvereniging is de heel actieve vereniging De Beeren gevestigd in de wijk Beersdal behorende tot Stadsdeel Heerlerheide (gemeente Heerlen). Maar wel met de toevoeging dat C.V De Beeren, bijgestaan door hun eigen Beerinnen dames, een geheel zelfstandige carnavalsvereniging is en de juiste vertolking van de carnavalsviering in wijk Beersdal hoog in haar vaandel heeft staan. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat zij ook buiten Beersdal en in de omliggende regio graag geziene gasten zijn.

C.V. De Beeren
Wiel Laurens ontving Zilveren Ezel Winkbulle Heerlen november 2023

                                           

Grote stimulator en kartrekker is al vele jaren in goede handen bij president Wiel Laurens. Voor zijn inzet betreffende carnaval in Beersdal ontving hij afgelopen week nog een hoge onderscheiding van de Heerlense Stadscarnavalsvereniging de Winkbulle. Het betrof dan de Zilveren Ezel. Zeker toepasselijk, zo kort, voor de viering van het 6 x 11 jubileum van C.V. De Beeren. 

Genoemd jubileum, onder het aansprekende motto:  “66 joar van en veur de Beersdal”, zal morgen vrijdag 17 november van start gaan. Er zijn optredens van: Jo Blijdenstein, Patrick Pesch, Danny Pouwels en Marleen Rutten. Gastverenigingen zijn Damesgarde De Geête met hun kersverse prinses Sanne l (Hulshof), C.V. Carboon, C.V, C.V. De Paljassen, SVV 1968, CV de Parkstadböck,CV, de Soeplummele, D’r HVV, CV De Bokkeriejesj, de Heksen van de Heksenberg, Berreg op-Berreg aaf en de Partyslammers.

Op het jubilerende feestprogramma staat dan de uitroeping, installatie en proclamatie van de nieuwe jubileum heerser(s) op de, zoals het zo mooi heet, de rol. Uiteraard wordt deze jubileum proclamatie zitting gehouden in “Buurthuis Beersdal” gelegen aan de Maasstraat 10 in Beersdal. Vanaf 19.33 uur is iedereen van harte welkom om samen met C.V de Beeren getuige te gaan worden wie de uitverkoren jubileum heerser, heerseres of een prinselijk paar zijn in het jubileumseizoen 2023-2024. Maar tot aan het tijdstip van de bekendmaking zal hieromtrent alle voorafgaande geheimzinnigheid gehandhaafd blijven en moeten alle aanwezige carnavalisten en overige belangstellenden het nodige geduld betrachten.
C.V. De Beeren

Want eerst zal om 21.11 uur op passende, maar zeker verdiend, afscheid worden genomen van op dat moment nog regerende Prinses Johanna 1e (Laurens) en Jeugdprins Brandon 1e ((Laurens). Zij hebben uitstekend hun taken verricht, zowel in hun eigen wijk Beersdal, maar eigenlijk overal in de aanverwante regio waar zij op bezoek waren. Zij mogen dan ook met heel veel voldoening terugzien op een geweldig seizoen 2022-2023.

Hoewel het geduld van alle aanwezigen in de Beeren narrentempel danig op de proef wordt gesteld  zal om 22.11 uur het geduld worden opgeheven, want dan is het tijd om kennis te maken met de nieuwe jubileum heerser, heerseres of toch een prinsenpaar en/of jeugdprins(es). Naar we vernemen zal er weer een geweldige proclamatie act rond de uitroeping geboden worden. Dus als vanouds, inclusief de uitroeping-proclamatie, gaat het een super gezellige jubileumavond worden in narrentempel Buurthuis Beersdal.

C.V. De Beeren
Begin komende week zal redactie ParkstadActueel uitvoerig berichten over genoemde jubileumproclamatie en de drie daagse  jubileumviering op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november middels spetterende artiesten optredens en receptie.  

Foto’s: Kaldenbach en De Beeren
Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert